Plnka do suchého pečiva

Plnka do suchého pečiva je nenáročná, avšak veľmi chutná. Tu je návod v slovenčine:

Na prípravu budeme potrebovať:
– 250 gramov masla
– 250 gramov práškového cukru
– 2 kusy vajec
– 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
– 500 gramov múky
– 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
– štipku soli
– mlieko (ak je potrebné na zjemnenie cesta)

 

Plnka do suchého pečiva

Postup:
1. V miske skombinujeme maslo s práškovým cukrom, kým nevytvoríme hladkú zmes.
2. Následne pridáme vajcia a vanilkový extrakt, potom dôkladne premiešame.
3. Postupne vmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Premiešame, až kým nevznikne tuhé a homogénne cesto.
4. Ak je cesto príliš suché, môžete pridať trochu mlieka, aby sa zjemnilo.
5. Rovnako necháme cesto odpočívať v chladničke aspoň pol hodiny.
6. Po uplynutí času cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku približne 1 cm.
7. Pomocou rôznych vykrajovačiek alebo noža vytvorte rôzne tvary a vzory plnky.
8. Umiestnite vykrojené plnky na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 10-12 minút, kým nebudú zlatisté.
9. Nechajte plnky vychladnúť na plechu pred ich presunutím.

Plnka s mascarpone a masla

Plnka s mascarpone a masla

Čítať viac »

Tento recept je základom pre plnku do suchého pečiva. Môžete pridať aj citrónovú kôru, kakaový prášok, orechy alebo rozinky, ak chcete rozšíriť chuťový zážitok. Vychutnajte si tieto chrumkavé plnky ako slanú či sladkú pochúťku!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *