Ingrediencie:
– 250 g hladkej múky
– 3 vajcia
– 250 ml mlieka
– 1 lyžica oleja
– 1/2 lyžičky soli

Na náplň:
– 200 g šunky
– 200 g syra (napr. eidam)
– 2 strúčiky cesnaku
– petržlenová vňať
– soľ a korenie podľa chuti

 

Plnka na roládu

Postup:
1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, vajcia, mlieko, olej a soľ. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
2. Cesto nalejte na plech vyložený pečiacim papierom a rozotrite ho do tenkej vrstvy. Použite hladkú stranu lyžice na rovnomerné rozotretie cesta.
3. Na rozotreté cesto rovnomerne rozložte šunku a syr, nakrájané na tenké plátky. Pridajte jemne nadrobno nasekaný cesnak a petržlenovú vňať.
4. Povrch náplne mierne posoľte a okoreňte podľa chuti.
5. Roládu s náplňou pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút, alebo kým cesto nezhnedne a náplň nezaschne.
6. Hotovú roládu vyberte z rúry, nechajte chvíľu vychladnúť a potom ju nakrájajte na plátky.
7. Plátky rolády môžete servírovať teplé alebo chladené.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *