Plnka z mascarpone a šľahačky

Tu je recept na krém z mascarpone a šľahačky:

Ingrediencie:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šľahačky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový extrakt
  • 10 kakaových sušienok

Krém z mascarpone a šľahačky

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte mascarpone, šľahačku, práškový cukor a vanilkový extrakt. Na dosiahnutie hladkej a krémovej konzistencie použite metličku.
  2. V ďalšej miske nastrúhajte kakaové sušienky na jemno a pridajte ich do pripraveného krému. Miešajte, kým sa sušienky úplne nezapracujú do zmesi.
  3. Krém rozdělte do malých misiek alebo pohárov a nechajte ho aspoň 2 hodiny vychladnúť v chladničke, aby sa chuť zdokonalila.
  4. Pred podávaním môžete na vrch pridať rozdrvené kakaové sušienky alebo ozdobiť čerstvým ovocím.

Dúfam, že tento recept vám bude chutiť!

 

Plnka z mascarpone a šľahačky - 2

2) Plnka z mascarpone a šľahačky

Krém z mascarpone a šľahačky je vynikajúcou voľbou na dochucovanie rôznych dezertov. Na jeho prípravu budete potrebovať zopár základných zložiek.

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu

Príprava tejto zmesi je veľmi jednoduchá a rýchla. Začnite tým, že si na pracovnú plochu pripravíte všetky ingrediencie.

1. V miske dôkladne zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom.

2. Pridajte vanilkový extrakt a dobre premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.

3. V inej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie, až kým sa nevytvoria pevné vrcholky.

Kokosová plnka do torty recept

Kokosová plnka do torty recept

Čítať viac »

4. Potom opatrne zlúčte šľahačku s mascarpone zmesou. Miešajte jemne, aby ste zachovali nadýchanosť krému.

Tipy na využitie krému

Krém z mascarpone a šľahačky je ideálny pre rôzne dezerty, ako sú torty, zákusky a tiež ako náplň do muffinov. Jeho vynikajúca krémová chuť dokáže obohatiť akýkoľvek sladký pokrm.

Nezabudnite, že tento krém chutí najlepšie, ak je pred podávaním dobre vychladený. Užite si prípravu a nech sa vám podarí vytvoriť jedinečný dezert s touto lahodnou zmesou!

 

Plnka z mascarpone a šľahačky - recept a návod na prípravu - 2

3) Plnka z mascarpone a šľahačky – recept a návod na prípravu

Krém z mascarpone a šľahačky je skvelým spôsobom, ako dodať dezertom sladký a krémový nádych. Je výborný na torty, zákusky alebo ako dip pre ovocie. Príprava tejto zmesi je jednoduchá a zvládne ju aj niekto bez veľkých skúseností s pečením.

Na prípravu tejto chutnej zmesi budete potrebovať:

  • 250 g mascarpone syra
  • 200 ml šľahačky
  • 3-4 lyžice práškového cukru
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • štipku soli

Príprava krému z mascarpone a šľahačky

Príprava krému je rýchla a nenáročná. Najprv si pripravte všetky zložky a uistite sa, že mascarpone je na izbovej teplote, čo uľahčí jeho miešanie. Následne postupujte takto:

  1. V hlbokej mise zmiešajte mascarpone, práškový cukor a vanilkový extrakt. Pomocou mixéra všetko dôkladne zašľahajte, kým nebude hladké.
  2. V samostatnej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do hustého snehu. Je dôležité, aby bola šľahačka dobre vychladená, ideálne aspoň 15 minút v chladničke pred šľahaním.
  3. Pomocou stierky alebo lyžice opatrne zlúčte šľahačku s mascarpone. Robte to jemne, aby ste nezničili nadýchanosť šľahačky.
  4. Na záver ochutnajte a ak je to potrebné, pridajte trochu cukru podľa svojej chuti.

Hotový krém môžete okamžite využiť alebo ho nechať odležať v chladničke, aby sa chute lepšie prepojili. Skvelé kombinácie zahŕňajú ovocie alebo čokoládové posýpky pre extra chuť.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *