Ak hľadáte recept na plnku z múky, jednou možnosťou je vyrobiť plnku na makovník. Tu je jednoduchý recept:
Plnka na makovník:
- Suroviny:
- 200 g mletej mákovej plnky
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 dcl mlieka
- 1 vajce
- štipka soli
Plnka z múky
Postup:
-
- V miske zmiešajte mletú makovú plnku, práškový cukor a vanilkový cukor.
- Do mixu pridajte mlieko, vajce a štipku soli. Dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.
- Plnku použite na plnenie vášho makovníka. Môžete ju aplikovať rovnomerne po celej ploche cesta, nechajte však okraje voľné pre zavinutie.
Tento recept by mal stačiť na vytvorenie lahodnej plnky z múky pre váš makovník. Dobrú chuť!
2)
Plnka z múky je všestranný a chutný doplnok do mnohých jedál. Môže sa použiť ako základ pre sladké alebo slané jedlá, a ak sa ňou správne zaobchádza, dodáva jedlu osobitú chuť a textúru. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept na prípravu plnky z múky, vrátane potrebných ingrediencií a podrobného postupu.
Ingrediencie na plnku z múky
Aby ste si pripravili dokonalú plnku z múky, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky mlieka
- 1/4 šálky masla (roztopeného)
- 1/4 šálky cukru (voliteľné, pre sladšie varianty)
- 1 vajce
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Príprava plnky z múky
Postupujte podľa nasledujúcich krokov, aby ste pripravili plnku z múky:
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- V inej miske príprave zmiešajte mlieko, roztopené maslo, cukor a vajce, kým sa úplne neprepoja.
- Postupne pridávajte mokré ingrediencie do suchej zmesy a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Ak plánujete plnku použiť do pece, preneste cesto do vymastenej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým nie je zlatisté a pevné.
Po upečení môžete plnku z múky podávať buď ako dezert, alebo ako prílohu k hlavným jedlám. Svojou jednoduchou prípravou a všestrannosťou sa určite stane obľúbeným prvkom vo vašej kuchyni.