Plnka z múky

Ak hľadáte recept na plnku z múky, jednou možnosťou je vyrobiť plnku na makovník. Tu je jednoduchý recept:

Plnka na makovník:

  • Suroviny:

     

    • 200 g mletej mákovej plnky
    • 100 g práškového cukru
    • 1 vanilkový cukor
    • 2 dcl mlieka
    • 1 vajce
    • štipka soli

 

Plnka z múky

Postup:

    1. V miske zmiešajte mletú makovú plnku, práškový cukor a vanilkový cukor.
    2. Do mixu pridajte mlieko, vajce a štipku soli. Dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.
    3. Plnku použite na plnenie vášho makovníka. Môžete ju aplikovať rovnomerne po celej ploche cesta, nechajte však okraje voľné pre zavinutie.

Tento recept by mal stačiť na vytvorenie lahodnej plnky z múky pre váš makovník. Dobrú chuť!

 

2)

Plnka z múky je všestranný a chutný doplnok do mnohých jedál. Môže sa použiť ako základ pre sladké alebo slané jedlá, a ak sa ňou správne zaobchádza, dodáva jedlu osobitú chuť a textúru. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept na prípravu plnky z múky, vrátane potrebných ingrediencií a podrobného postupu.

Ingrediencie na plnku z múky

Aby ste si pripravili dokonalú plnku z múky, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/4 šálky masla (roztopeného)
  • 1/4 šálky cukru (voliteľné, pre sladšie varianty)
  • 1 vajce
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva

Príprava plnky z múky

Postupujte podľa nasledujúcich krokov, aby ste pripravili plnku z múky:

  1. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej miske príprave zmiešajte mlieko, roztopené maslo, cukor a vajce, kým sa úplne neprepoja.
  3. Postupne pridávajte mokré ingrediencie do suchej zmesy a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
  4. Ak plánujete plnku použiť do pece, preneste cesto do vymastenej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým nie je zlatisté a pevné.

Po upečení môžete plnku z múky podávať buď ako dezert, alebo ako prílohu k hlavným jedlám. Svojou jednoduchou prípravou a všestrannosťou sa určite stane obľúbeným prvkom vo vašej kuchyni.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *