potraviny s vysokým obsahom vlákniny

Quinou neabsorbuje vodu a nezmäkne.

  • Príprava zeleninového mixu: Medzitým si pripravte zeleninu: nasekajte čerstvý špenát, nastrúhajte mrkvu a nakrájajte červenú papriku. Rozpolte čerešňové paradajky na polovice a premyte čierne fazule, ak používate konzervované.
  • Zmiešanie zložiek: Keď je quinoa hotová, nechajte ju trochu vychladnúť a potom ju v miske skombinujte so všetkou zeleninou a fazuľami.
  • Dochutenie: Pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, aby sa chute harmonicky spojili.
  • Podávanie: Šalát podávajte čerstvý, ozdobený nasekaným koriandrom alebo petržlenom. Ideálny je ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či rybám.
  • Záver

    Tento šalát s quinoou a zeleninou je nielen výnimočne chutný, ale aj bohatý na vlákninu, čo z neho robí vynikajúci prínos do vašej stravy. Nezabúdajte, že potraviny s vysokým obsahom vlákniny sú pre naše zdravie veľmi prospešné a ich pravidelná konzumácia podporuje správne trávenie a celkovú pohodu. Veríme, že si tento recept obľúbite a zaradíte ho do svojho jedálnička. Dobrú chuť!sa všetka tekutina nevstrebe a quinoa nebude nadýchaná. Následne ju nechajte schladiť.

  • Úprava zeleniny: Kým sa quinoa varí, pripravte zeleninu. Pokrájajte červenú papriku a čerešňové paradajky, nastrúhajte mrkvu a nasekajte špenát.
  • Spájanie ingrediencií: V rozľahlom miske skombinujte uvarenú a schladenú quinou so všetkou pripravovanou zeleninou a čiernymi fazuľami. Dôkladne premiešajte.
  • Príprava zálievky: V menšej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili.
  • Servírovanie: Nalejte dresing na šalátovú zmes a všetko dôkladne premiešajte. Na záver posypte nasekaným koriandrom alebo petržlenom.
  • Záver

    Tento vlákninový šalát s quinoou a zeleninou nie je len bohatý na vlákninu, ale aj plný chutí a nutričných hodnôt. Je ideálny ako samostatný pokrm, ako aj príloha k mäsovým jedlám alebo grilovanej zelenine. Pripravte si ho podľa svojich preferencií, pridajte svoje oblúbené ingrediencie a vychutnajte si zdravý a výživný obed alebo večeru! Nezabúdajte, že vláknina je nesmierne dôležitá na našej ceste k zdravšiemu životu.

     

     

    3) Potraviny s vysokým obsahom vlákniny – Recept

    Vláknina je kľúčovým prvkom našej stravy, ktorú často zanedbávame. Pomáha udržiavať správne trávenie, reguluje hladinu cukru v krvi a dokonca prispieva k zdraviu srdca. Dnes sa zameriame na potraviny s vysokým obsahom vlákniny, ktoré môžeme jednoducho zakomponovať do našich jedál. Podelím sa s vami o chutný recept na šalát bohatý na vlákninu, ktorý si obľúbite.

    Orechový likér podľa Trebenovej

    Orechový likér podľa Trebenovej

    Čítať viac »

    Recept na Vlákninový šalát

    Ingrediencie:

    • 1 šálka cíceru (varenej)
    • 1 šálka červenej šošovice (varenej)
    • 1 šálka nastrúhanej mrkvy
    • 1/2 šálky nasekanej červenej papriky
    • 1/2 šálky nasekanej uhorky
    • 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
    • 1/4 šálky olivového oleja
    • 2 lyžice jablčného octu
    • soľ a čierne korenie podľa chuti
    • šťava z 1 citróna

    Postup:

    1. Príprava surovín: Najprv si pripravte všetky suroviny. Cícer a šošovicu je najlepšie uvariť vopred alebo použiť konzervované varianty pre jednoduchšie spracovanie.
    2. Spájanie ingrediencií: V rozľahlom miske skombinujte cícer, červenú šošovicu, nastrúhanú mrkvu, červenú papriku, uhorku a čerstvú petržlenovú vňať.
    3. Príprava zálievky: V menšej miske alebo pohári zmiešajte olivový olej, jablčný ocot, soľ, čierne korenie a citronovú šťavu. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
    4. Dokončenie šalátu: Zálievku vlejte na šalátovú zmes a jemne premiešajte, aby sa všetko róvnomerne obalilo.
    5. Podávanie: Nechajte šalát odležať v chladničke aspoň 30 minút pred servírovaním, aby sa chute mohli prepojiť. Podávajte ho ako samostatný chod alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

    Záver

    Tento šalát bohatý na vlákninu je skvelý spôsob, ako do svojej stravy zaradiť zdravé potraviny s vysokým obsahom vlákniny. Kombinácia cíceru, šošovice a čerstvej zeleniny nielenže zaručuje vynikajúcu chuť, ale prináša aj množstvo zdravotných výhod. Nezabudnite, že dostatočný príjem vlákniny je zásadný pre vaše celkové zdravie. Dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *