Tu je recept na orechový likér podľa Trebenovej:

  • 500 g čerstvých alebo pražených vlašských orechov
  • 1 liter kvalitného vodky
  • 250 g cukru
  • 1 vanilkový struk

 

Orechový likér podľa Trebenovej

  1. Ošúpeme a jemne nasekáme vlašské orechy.
  2. Do veľkej sklenenej nádoby dáme nakrájané orechy a zalejeme vodkou. Uistite sa, že všetky orechy sú úplne ponorené.
  3. Sklenenú nádobu zakryjeme a necháme postáť na tmavom mieste aspoň 3 týždne, aby sa orechy dokonale prepojili s vodkou.
  4. Po 3 týždňoch scedíme infúziu z orechov cez sito alebo plátno do čistej nádoby.
  5. Do kvapaliny pomaly pridávame cukor a miešame, až kým sa úplne nerozpustí.
  6. Do nádoby pridáme na polovicu rozrezaný vanilkový struk.
  7. Nádobu znova zakryjeme a necháme likér odpočívať ďalšie 2 týždne, aby sa zosilnila chuť a vôňa.
  8. Po 2 týždňoch už môžeme likér podávať a vychutnávať si jeho jemnú orechovú chuť.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave orechového likéru!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *