Ak hľadáte recept na jelení guláš na čiernom pive:
Suroviny:
- 800 g jelenieho mäsa (pancetta)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 stonky zeleru
- 500 ml čierneho piva
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice múky
- 2 lyžice rajčinovej pasty
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Jelení guláš na čiernom pive
Postup:
- Mäso nakrájame na kocky a osolíme.
- Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Mrkvu, zeler a pancettu pokrájame na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom mäso z každej strany, až kým nelepí na dno. Mäso preložíme do hrnca.
- Na tej istej panvici opražíme cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler dozlatista. Pridáme múku a miešame, kým mierne nezhnedne.
- Pridáme rajčinovú pastu, papriku a bobkové listy. Zalejeme čiernym pivom a hovädzím vývarom. Dochutíme soľou a korením.
- Varíme na miernom ohni pod pokrievkou 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a dochutené.
- Guláš podávame s knedľami alebo cestovinou a poliate Petržlenovou omáčkou.
Dúfam, že Vám tento recept pomôže pri príprave jelenieho gulášu na čiernom pive.
Dobrú chuť!