Jelení guláš na čiernom pive

Ak hľadáte recept na jelení guláš na čiernom pive:

Suroviny:

  • 800 g jelenieho mäsa (pancetta)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 500 ml čierneho piva
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice rajčinovej pasty
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Jelení guláš na čiernom pive

Postup:

  1. Mäso nakrájame na kocky a osolíme.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Mrkvu, zeler a pancettu pokrájame na menšie kúsky.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom mäso z každej strany, až kým nelepí na dno. Mäso preložíme do hrnca.
  4. Na tej istej panvici opražíme cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler dozlatista. Pridáme múku a miešame, kým mierne nezhnedne.
  5. Pridáme rajčinovú pastu, papriku a bobkové listy. Zalejeme čiernym pivom a hovädzím vývarom. Dochutíme soľou a korením.
  6. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a dochutené.
  7. Guláš podávame s knedľami alebo cestovinou a poliate Petržlenovou omáčkou.

Dúfam, že Vám tento recept pomôže pri príprave jelenieho gulášu na čiernom pive.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *