Ingrediencie:
– 500g hladkej múky
– 10g kvasníc
– 10g soli
– 350ml vlažnej vody

 

Rustikálna bageta recept

Postup:
1. V miske zmiešajte múku, kvasnice a soľ.
2. Postupne pridávajte vlažnú vodu a miešajte, kým nevytvoríte hladké cesto.
3. Cesto nechajte odpočívať približne 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
4. Po odpočinku cesto ešte raz premiesite a vytvarujte ho do bagetovej podoby.
5. Bagetu uložte na plech s pečiacim papierom a nechajte ešte raz odpočívať 30 minút.
6. Vložte plech do predhriatej rúry na 220 °C a pečte 25-30 minút, kým bageta nezískava zlatohnedú farbu a zvonka nebude krásne chrumkavá.
7. Po vychladnutí môžete bagetu pokojne podávať a dopriať si ju s maslom, syrom či inými pochutinami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *