Slané bezlepkové tyčinky s makom a so sezamom

Nasledujúci recept vám prináša slané bezlepkové tyčinky s makom a sezamom:

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkovej múky
  • 50 g bezlepkovej semoliny
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice mletého maku
  • 2 lyžice sezamu
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 150 ml vody

 

Slané bezlepkové tyčinky s makom a so sezamom

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
  2. V mise zmiešajte bezlepkovú múku, semolinu, soľ a prášok do pečiva.
  3. Pridajte mletý mak a sezam a dôkladne premiešajte.
  4. Pridajte rastlinný olej a vodu a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  5. Uformujte z cesta tyčinky a poradie ich na pripravený plech.
  6. Pečte ich v rúre približne 20-25 minút, kým nebudú zlatisté.
  7. Nechajte ich vychladnúť a môžete ich podávať.

Čerstvé slané bezlepkové tyčinky s makom a sezamom sú skvelou zdravou pochúťkou, ktorú si môžete dopriať kedykoľvek. Dobrú chuť!

 

2)

Tento recept na slané bezlepkové tyčinky s makom a so sezamom je skvelou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú zdravé a chutné pochutiny. Tyčinky sú ideálne nielen ako snack pri káve, ale aj ako elegantná predjedlo na večierky. Vďaka kombinácii chutí maku a sezamu, si ich zamiluje každý.

Ingrediencie

Na prípravu týchto tyčiniek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g bezlepkovej múky
  • 50 g sezamových semienok
  • 50 g maku
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 120 ml vody
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Postup prípravy

Postupujte podľa týchto krokov, aby ste si pripravili lahodné slané bezlepkové tyčinky:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, sezamové semienka, mak, soľ a prášok do pečiva.
  2. Pridajte olivový olej a postupne prilievajte vodu, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Cesto preložte na pomúčený povrch a vyvaľkajte na hrúbku približne 5 mm.
  4. Tyčinky vykrajujte nožom alebo vykrajovačom v požadovanom tvare.
  5. Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20-25 minút, alebo kým nebudú zlatisté.

Po upečení nechajte tyčinky vychladnúť a podávajte ich s obľúbeným dipom alebo samotné. Tieto slané bezlepkové tyčinky s makom a ko sezamom sú vynikajúcou voľbou pre každú príležitosť!

Podobné príspevky

15 Komentárov

  1. Lenka píše:

    Super spravovaný recept, veľmi rýchly a boli super ako snack. Chutili ako kupovane

  2. Nnemcova píše:

    Recept na slané bezlepkové tyčinky s makom a sezamom je fantastický! Skvelá chuť a jednoduchá príprava.

  3. Senkova Kazimir píše:

    Neskutočne chutné a veľmi jednoduché na prípravu. Určite vyskúšam!

  4. Alena40 píše:

    Tento recept je úžasný. Milujem slané pečivo a toto je skvelá bezlepková alternatíva.

  5. Dula Danica píše:

    Dokonalá pochúťka k obľúbenej káve. Veľmi ma potešil tento recept.

  6. Estera Golonka píše:

    Slané bezlepkové tyčinky sú moja obľúbená pochúťka a táto verzia s makom a sezamom je neuveriteľne chutná!

  7. Levoslav79 píše:

    Výborný recept! Už som ich vyskúšal a musím povedať, že sú naozaj vynikajúce. A úplne bezlepkové, super!

  8. Dagmara Nemec píše:

    Tieto tyčinky sú naozaj skvelé, ešte lepšie ako som čakala. Určite si ich ešte upečiem.

  9. Ferdinand Kopecka píše:

    Recept znie super! Už sa neviem dočkať, kedy si tyčinky vyskúšam upiecť. Ďakujem za inšpiráciu!

  10. Sona Adamcova píše:

    Super recept! Dá sa pripraviť aj pre tých, ktorí nemôžu jesť lepok.

  11. Viera Valuska píše:

    Tieto tyčinky sú skvelé ako zdravá alternatíva k bežným snackom. Určite si ich vyskúšam!

  12. Gsenko píše:

    Mám rada recepty, ktoré sú bez lepku. Už sa teším, až vyskúšam tento.

  13. Kapustova Florian píše:

    Tento recept vyzerá skvelo! Určite ho vyskúšam a teším sa na výsledok.

  14. Hulmanova Dalibor píše:

    Tieto slané bezlepkové tyčinky sú dokonalé. Veľmi som sa tešil, že som našiel tento recept. Už nečakám, kedy ich budem mať hotové.

  15. Talianova Karol píše:

    Vďaka za recept! Nikdy som si netrúfol variť bezlepkové pečivo, ale teraz sa do toho pustím. Dúfam, že budú také chutné, ako vyzerajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *