Africký recept na sumčeka pre deti

Ingrediencie:

  • 500 g sumčeka
  • 2 cibule, nakrájané na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice červené papriky (sčervenáku)
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 čajová lyžička korenia
  • 1 čajová lyžička koriandru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 hrnčeky vývaru (zeleninový alebo rybací)
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na plátky
  • 1 hrstka zelenej fazule, nakrájaná na kúsky
  • 1 hrstka hrášku
  • 1 hrnček pretlaku z paradajok
  • Príloha: ryža, taro koreň, alebo podľa vlastného výberu

 

Sumček africký – Recept pre deti

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú mäkkú a zlatohnedú farbu.
  2. Pridajte na panvicu červenú papriku (sčervenáka), kurkumu, korenie, koriander, soľ a čierne korenie. Nechajte zmes vylúhovať pár minút, aby sa arómy spojili.
  3. Pridajte kúsky sumčeka a opražte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Zalejte mäso vývarom a nechajte zmes variť na miernom ohni asi 10 minút, kým sumček zmäkne.
  5. Pridajte na panvicu nakrájanú mrkvu, zelenú fazuľu a hrášok a varte ďalších 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne a zhnedne.
  6. Pridajte paradajkový pretlak a nechajte jedlo povariť ďalších 5-10 minút, aby sa chute spojili a podľa potreby doladte soľou a korením.
  7. Podávajte s ryžou, taro koreňom alebo ďalšou obľúbenou prílohou.

Tento africký recept na sumčeka je plný chutí a farieb, čo ho robí skvelým jedlom pre deti. Môžete prispôsobiť množstvo korenia podľa preferencií a citlivosti detských chuťových pohárikov. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *