Tu je návod na tortilla s kuracím mäsom:
Ingrediencie:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 1 paprika (môže byť červená, žltá alebo zelená)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička rímskej rasce
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 6 kusov tortilly
- príloha (napríklad guacamole, paradajková omáčka, smotana, syr)
Recept na tortillu s kuracím mäsom
Postup prípravy:
- Kuracie prsia nakrájajte na menšie kocky. Očistite papriku a cibuľu a nakrájajte ich na pásiky.
- Na panvici zohrejte olivový olej. Vložte cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
- Pridajte kuracie mäso a dochuťte rímskou rascou, mletou paprikou, soľou a čiernym korením. Smažte, kým mäso nie je dôkladne prepečené.
- Vložte papriku a orestujte ju spolu s mäsom ešte niekoľko minút, kým nezmäkne.
- Podľa pokynov na obale ohrejte tortilly.
- Na každú tortillu naneste plnku z kuracieho mäsa a papriky. Zrolujte tortilly a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu (napr. guacamole, paradajkovou omáčkou, smotanou alebo syrom).
Dobrú chuť!
2) Tortilla s kuracím mäsom recept
Na tortilly:
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 šálky olivového oleja
- 3/4 šálky teplej vody
Na plnku:
- 400 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo údenej)
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- Soľ a čierne korenie podľa osobných preferencií
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 šálka čerstvej zeleniny (napr. paprika, paradajka, rukola)
Na omáčku (voliteľné):
- 1/2 šálky jogurtu
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
-
Príprava tortilly:
- V miske dôkladne zmiešajte múku so soľou. Potom pridajte olivový olej a opatrne prilievajte teplú vodu, kým nevznikne hladké cesto. Cesto dôkladne preložte a hnetiť približne 5 minút.
- Zakryte cesto a nechajte ho odpočívať asi 30 minút.
-
Príprava plnky:
- Kuracie mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kocky.
- Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte na strednom ohni, až kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Pridajte nasekaný cesnak a kuracie mäso. Opečte do zlatista, potom pridajte papriku, rascu, soľ a korenie. Pokračujte v smažení ďalších 5-7 minút, kým sa mäso dôkladne prepečie.
-
Vytvorenie tortilly:
- Cesto rozdeľte na 6-8 rovnakých častí. Každú z nich rozvaľkajte na tenký plát.
- Na suchej panvici pečte tortillu z oboch strán na strednom ohni, kým sa nezvlní a nezíska svetlo hnedú farbu (približne 1-2 minúty na každej strane).
-
Plnenie:
- K tortille pridajte kuraciu plnku, čerstvú zeleninu a podľa chuti aj omáčku z jogurtu.
-
Servírovanie:
- Tortillu zrolujte alebo preložte na polovicu. Podávajte teplé, ideálne s čerstvou zeleninou alebo šalátom.
Dobrú chuť!