Trnavská pomazánka recept

Trnavská nátierka predstavuje typický slovenský gastronomický výrobok, ktorý sa uplatňuje pri rôznych oslavách a sviatkoch. Disponuje príjemne hladkou textúrou a skvelou chuťou. Tu je návod, s ktorým si túto lahodnosť pripravíte aj vo vlastnej kuchyni:

Ingrediencie:

  • 200 g polomäkkého syra (napríklad eidam)
  • 100 g masla
  • 1 malá cibuľa
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1 čajová lyžička kečupu
  • 1 lyžica strúhaného chrenu
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • petržlen alebo kôpor na dekoráciu

 

Recept na Trnavskú nátierku

Postup:

Výborná hrstková polievka

Výborná hrstková polievka

Čítať viac »

  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobné kocky.
  2. V miske zmiešame maslo so syrom, kým nevytvoríme homogénnu zmes.
  3. Pridáme nakrájanú cibuľu, horčicu, kečup, strúhaný chren a všetko dôkladne premiešame.
  4. Ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ a korenie.
  5. Hotovú nátierku necháme aspoň na 1 hodinu v chladničke, aby sa chute spojili.
  6. Pred podávaním môžeme nátierku ozdobiť nasekaným petržlenom alebo kôprom.

Nátierku môžete servírovať s čerstvým chlebom alebo keksami. Dúfam, že si túto slovenskú delikatesu vychutnáte!

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *