Tvarohová roláda recept

Tvarohová roláda je lahodný dezert, ktorý si môžete jednoducho pripraviť a zároveň sa skvele hodí na rôzne príležitosti. Tu je recept, podľa ktorého môžete vyrazit do kuchyne:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 500 g tvarohu
  • 200 ml šľahačky
  • 50 g masla (rozpusteného)
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g čerstvého ovocia (napríklad jahody, maliny, borôvky)

 

Tvarohová roláda recept

Postup:

  1. Oddelte žĺtky od bielok. Bielky dajte do misy a vyšľahajte ich do tuha.
  2. Do žĺtkov pridajte cukor a vyšľahajte ich do peny.
  3. Pridajte hladkú múku a prášok do pečiva, premiešajte.
  4. Postupne pridávajte vyšľahané bielky a opatrne ich vmiešajte do cesta.
  5. Pripravte plech vyložený pečiacim papierom a rozotrite na neho cesto rovnomerne.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C počas približne 12-15 minút, kým cesto nezhnedne.
  7. Medzitým zmiešajte tvaroh, šľahačku, rozpustené maslo a vanilkový cukor dohladka.
  8. Po upečení vyberte cesto z rúry a nechajte ho vychladnúť.
  9. Na vychladnuté cesto rovnomerne nanesiete pripravenú tvarohovú zmes.
  10. Naskladajte ovocie po celej dĺžke tvarohovej rolády.
  11. Dôkladne srolujte tvarohovú roládu.
  12. Roládu dajte na chvíľu do chladničky, aby stuhla.
  13. Pred podávaním môžete posypať roládu práškovým cukrom a podľa chuti ozdobiť ďalším ovocím alebo šľahačkou.

Tvarohovú roládu môžete podávať ako sladký záver po jedle alebo ako výborný dezert na rôzne oslavy a príležitosti.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *