Uhorková nátierka

Uhorková pomazánka je známa tradičná delikatesa, ktorá sa teší obľube na chlebe alebo grilovanom pečive. Prinášame vám jednoduchý návod, ako ju pripraviť:

Potrebné ingrediencie:

  • 200 g uhoriek (okuriek)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Uhorková pomazánka

Návod na prípravu:

Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami

Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami

Čítať viac »

  1. Uhorky ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Premiestnime ich do misky.
  2. Cibuľu nakrájame na drobné kusy a pridáme ju k uhorkám.
  3. Vajcia uvaríme „natvrdo“, olúpeme ich a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich do zmesi s uhorkami a cibuľou.
  4. Pridáme majonézu a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie skombinovali.
  5. Ochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
  6. Pomazánku necháme vychladnúť v chladničke minimálne 1 hodinu, aby sa chute dobre prepojili.

Uhorková pomazánka je vynikajúcou voľbou nielen na sendviče, ale aj na vychutnanie s chrumkavým pečivom. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *