Uhorková nátierka je populárna tradičná pochúťka, ktorá je obľúbená na chlebe alebo opečenom chlebíku. Tu je jednoduchý recept, ako ju pripraviť:

Potrebné suroviny:

  • 200 g uhoriek (okuriek)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice majonézy
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Uhorková nátierka

Postup:

  1. Uhoriek (okuriek) ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Dáme ich do misy.
  2. Kateřinársku cibuľu nakrájame na malé kocky a pridáme ju k uhorkám.
  3. Vajcia uvaríme “natvrdo”, olúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich k uhorkám a cibuli.
  4. Pridáme majonézu a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Natierku dáme vychladnúť do chladničky aspoň 1 hodinu, aby sa chutné chute spojili.

Uhorčia natierka je skvelou voľbou nielen do sendvičov, ale aj na ochutnanie s chrumkavým pečivom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *