Varená čokoládová poleva

Ak hľadáte recept na varenu čokoládovú polevu, tu je jednoduchý spôsob, ako ju pripraviť:

Prísady:

  • 100 g čokolády (môžete použiť hojda, horúcu čokoládu alebo čokoládu na varenie)
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice medu (voliteľné)

 

Varená čokoládová poleva

Postup:

  1. Rozdrvte čokoládu na malé kúsky a dajte ju do misky.
  2. V hrnci zohrejte smotanu na strednom ohni, ale nedovolte jej vrieť.
  3. Nalejte horúcu smotanu do misky s čokoládou a premiešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  4. Pridajte maslo a med do čokoládovej zmesi a opäť premiešajte, až kým sa všetko dôkladne nezmieša.
  5. Nechajte polevu stuhnúť na izbovej teplote pred použitím.

Tu máte varenu čokoládovú polevu, ktorú môžete použiť na posúvanie koláčov, lievanie do zmrzliny, ozdobenie zákuskov alebo iných dezertov. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *