Vlaššký šalát

Samozrejme! Tu je recept na vlašský šalát:

Prísady:

  • 3 stredne veľké zemiaky, uvarené a nakrájané na kocky
  • 2 veľké mrkvy, uvarené a nakrájané na kocky
  • 1 šálka varenej zeleného hrášku
  • 1 šálka uvarenej a nakrájanej šunky alebo kuracieho mäsa, rozkrájanej na kocky
  • 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
  • ½ šálky nakrájaných kyslých uhorkov
  • ½ šálky majonézy
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobu (nepovinné)

 

Vlašský šalát

Pokyny:

Zapekané cestoviny s bolónskou omáčkou

Zapekané cestoviny s bolónskou omáčkou

Čítať viac »

  1. V priestrannej nádobe spojte uvarené zemiaky, mrkvy, zelený hrášok, šunku alebo kuracie mäso, nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky.
  2. Pridajte majonézu a dochuťte soľou a korením podľa preferencií. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady skombinovali.
  3. Nádobu zakryte potravinovou fóliou a umiestnite do chladničky minimálne na 1 hodinu, aby sa chute prevnili.
  4. Pred podávaním šalát jemne premiešajte a eventuálne doladte soľou a korením.
  5. Podávajte osviežujúci vlašský šalát chladený ako prílohu alebo ako samostatné ľahké jedlo.

Prajem vám dobrú chuť k lahodnému vlašskému šalátu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Golonka Hugo píše:

    Vlašský šalát je jednoduchý na prípravu a chutný, skvelý recept!

  2. Denis39 píše:

    Ďakujem za recept, určite vyskúšam!

  3. Benjamin Surka píše:

    Super recept, milujem vlašský šalát!

  4. Anonym píše:

    Recept je skvelý a jednoduchý na prípravu, ďakujem!

  5. Karolcikova Gertruda píše:

    Ďakujem za tip na osviežujúci šalát!