Zamatová roláda na plechu

Zamatová roláda na plechu predstavuje chutný dezert, ktorý môžete bez námahy pripraviť. Tu je jednoduchý návod, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 4 veľké vajcia
  • 150 g cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 ml šľahačky
  • 200 g džemu podľa vášho výberu

 

Zamatová roláda na plechu

Postup:

Paradajková polievka s cestovinou

Paradajková polievka s cestovinou

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a plech vystelte papierom na pečenie.
  2. V menšej mise vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, až vznikne pena.
  3. Postupne do zmesi vkladajte múku a prášok do pečiva a dôkladne premiešajte, aby sa žiadne hrudky nevytvorili.
  4. Nalejte cesto na plech a rovnomerne ho rozotrite.
  5. Vložte plech do predhriatej rúry a pečte približne 12-15 minút, kým roláda nezíska zlatavú farbu a nebude pružná na dotyk.
  6. Medzitým si pripravte utierku a posypte ju práškovým cukrom.
  7. Hotovú a ešte teplú roládu opatrne preklopte na utierku posypanú práškovým cukrom. Opýtajte sa opatrne pečiaci papier.
  8. Roládu zrolujte a pomaly ju zavíjajte do tvaru valca pomocou utierky.
  9. Nechajte valček vychladnúť v utierke.
  10. Do vyšľahanej šľahačky postupne pridajte džem a jemne premiešajte.
  11. Roládu opatrne rozviňte a potrite vrstvou šľahačky so džemom.
  12. Roládu pomaly zviniete späť do formy valca, pričom šľahačka ostane vo vnútri. Môžete ju ešte ozdobiť podľa svojich predstáv, napríklad práškovým cukrom, čokoládou alebo čerstvým ovocím.
  13. Nakrájajte na plátky a podávajte.

Tento recept je ľahko prispôsobiteľný vašim preferenciám, môžete experimentovať s rôznymi druhmi džemu alebo pridať do cesta orechy či kakao. Dúfam, že si na tejto lahodnej zamatovej roláde pochutnáte. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *