Zapekané bravčové rezne v rúre

Pokým túžite po zapekaných bravčových rezoch v rúre, tu vám predkladáme jednoduchý slovenský recept:

Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčového mäsa
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
  • 2 stredné zemiaky, narezané na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 1 hrnček paradajkového pretlaku alebo pomodorovej omáčky
  • 1 hrnček nastrúhaného syra (napríklad Gouda či Cheddar)

 

Zapekané bravčové rezne v rúre

Postup:

Linecké koláčiky s vanilkovým pudingom

Linecké koláčiky s vanilkovým pudingom

Čítať viac »

  1. Osolíme a okoreníme rezne podľa vlastného uváženia.
  2. Umiestnime ich do pekáča alebo na plech, ktorý sme predtým jemne potreli olejom.
  3. Na vrch naskladáme cibulové, zemiakové a cesnakové plátky.
  4. Zalejeme paradajkovým pretlakom alebo omáčkou z pomidorov.
  5. Na záver posypeme nastrúhaným syrom.
  6. Pekáč prikryjeme a vložíme do predhriatej rúry. Teplotu nastavíme na 180 stupňov Celzia.
  7. Pečieme približne 40-45 minút, kým mäso nezíska dokonalú prepečenosť a zemiaky sa nestanú jemnými a zlatistými.
  8. Servírujeme zapekané bravčové rezne ešte teplé s prílohou podľa vlastnej voľby, ako sú ryža, cestoviny alebo zeleninový šalát.

Prajem dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *