Pokým túžite po zapekaných bravčových rezoch v rúre, tu vám predkladáme jednoduchý slovenský recept:
Ingrediencie:
- 4 kusy bravčového mäsa
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
- 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
- 2 stredné zemiaky, narezané na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 1 hrnček paradajkového pretlaku alebo pomodorovej omáčky
- 1 hrnček nastrúhaného syra (napríklad Gouda či Cheddar)
Zapekané bravčové rezne v rúre
Postup:
- Osolíme a okoreníme rezne podľa vlastného uváženia.
- Umiestnime ich do pekáča alebo na plech, ktorý sme predtým jemne potreli olejom.
- Na vrch naskladáme cibulové, zemiakové a cesnakové plátky.
- Zalejeme paradajkovým pretlakom alebo omáčkou z pomidorov.
- Na záver posypeme nastrúhaným syrom.
- Pekáč prikryjeme a vložíme do predhriatej rúry. Teplotu nastavíme na 180 stupňov Celzia.
- Pečieme približne 40-45 minút, kým mäso nezíska dokonalú prepečenosť a zemiaky sa nestanú jemnými a zlatistými.
- Servírujeme zapekané bravčové rezne ešte teplé s prílohou podľa vlastnej voľby, ako sú ryža, cestoviny alebo zeleninový šalát.
Prajem dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.