Samozrejme, tu je recept na zapekané paradajky s mozzarellou po slovensky:
Suroviny:
- 4 paradajky
- 200 g mozzarelly
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Čerstvý basilik a petržlenová vňať na ozdobu
Zapekané paradajky s mozzarellou
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Paradajky umyte a nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm. Mozzarellu tiež nakrájajte na tenké plátky.
- Cesnak jemne nasekajte.
- Na pekáč položte vrstvu paradajok a mozzarelly striedavo. Posypte cesnakom, soľou a korením. Opakujte pokladanie, kým vám nedojdú suroviny. Na záver položte tenšiu vrstvu mozzarelly.
- Zapekací na veľmi krátko vložte do rúry a nechajte zapekať, kým sa mozzarella nezohnedne a neroztaví.
- Hotové zapekané paradajky s mozzarellou ozdobte drobnými listami bazalky a petržlenovej vňate.
Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.