Zapekané paradajky s mozzarellou

Samozrejme, tu je recept na pečené paradajky s mozzarellou v slovenčine:

Suroviny:

  • 4 kusy paradajok
  • 200 g mozzarelly
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • Čerstvý bazalka a petržlenová vňať na dekoráciu

 

Pečené paradajky s mozzarellou

Postup:

Kuracie prsia po gazdovsky

Kuracie prsia po gazdovsky

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1 cm. Mozzarellu takisto nakrájajte na tenké plátky.
  3. Cesnak jemne nasekajte alebo pretlačte.
  4. Na pekáču usporiadajte vrstvu paradajok a mozzarelly striedavo. Posypte nasekaným cesnakom, soľou a korením. Pokračujte v vrstvení, až pokým nezostanú suroviny. Na vrch dajte tenšiu vrstvu mozzarelly.
  5. Vložte pekáč do rúry na krátky čas a zapekajte, kým mozzarella nezačne hnednúť a neroztaví sa.
  6. Hotové pečené paradajky s mozzarellou ozdobte drobnými lístkami bazalky a petržlenovej vňate.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *