Zapekané paradajky s mozzarellou

Samozrejme, tu je recept na zapekané paradajky s mozzarellou po slovensky:

Suroviny:

  • 4 paradajky
  • 200 g mozzarelly
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý basilik a petržlenová vňať na ozdobu

 

Zapekané paradajky s mozzarellou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Paradajky umyte a nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm. Mozzarellu tiež nakrájajte na tenké plátky.
  3. Cesnak jemne nasekajte.
  4. Na pekáč položte vrstvu paradajok a mozzarelly striedavo. Posypte cesnakom, soľou a korením. Opakujte pokladanie, kým vám nedojdú suroviny. Na záver položte tenšiu vrstvu mozzarelly.
  5. Zapekací na veľmi krátko vložte do rúry a nechajte zapekať, kým sa mozzarella nezohnedne a neroztaví.
  6. Hotové zapekané paradajky s mozzarellou ozdobte drobnými listami bazalky a petržlenovej vňate.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *