Denné recepty

Zapekané zemiaky s cuketou a bryndzou

1 Mins read
Zapekané zemiaky s cuketou a bryndzou

 

Ak túžite po zapekaných zemiakoch so zeleninou a bryndzou, tu je jednoduchý slovenský recept, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebné suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cuketa
  • 200 g bryndze
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 lyžice čerstvo nasekaných byliniek (napr. petržlen, tymián, rozmarín)

 

Zapekané zemiaky s cuketou a bryndzou

Postup prípravy:

  1. Zemiaky dôkladne umyte, varte vo vriacej osolenej vode, kým nie sú mäkké. Potom ich nechajte vychladnúť a olúpte ich.
  2. Cuketu umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Bryndzu rozdrťte a zmiešajte s nasekaným cesnakom, soľou a korením podľa vlastného výberu.
  4. Na plech nalejte lyžicu olivového oleja a rovnomerne ho rozotrite. Naň uložte vrstvu nakrájaných zemiakov.
  5. Na zemiaky položte ďalšiu vrstvu cukety a natrite ju polovicou pripraveného bryndze.
  6. Vrstvenie opakujte: zemiaky, cuketa, zvyšok bryndze.
  7. Na vrch posypte nasekanými bylinkami a pokvapkajte olivovým olejom.
  8. Plech vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte približne 25-30 minút, kým zelenina nezmäkne a povrch nezíska zlatistý odtieň.
  9. Zapekané zemiaky s cuketou a bryndzou môžete servírovať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu či šalátu.

Vychutnajte si toto jednoduché a chutné jedlo!

You may also like
Polievky

Bryndzová polievka so zemiakmi

2 Mins read
Bryndzová polievka so zemiakmi je klasickým slovenským pokrmom, ktorý je obľúbený nielen pre svoju vynikajúcu chuť, ale aj pre svoje zahrejúce a…
Mäso

Zapekané kuracie rezne so šunkou syrom a smotanou

4 Mins read
Zapekané kuracie filety so šunkou, syrom a smotanou, pripravované tak, ako ste ich ešte nezažili. Tento spôsob mám veľmi rada. A verím,…
Cestoviny

Zapekané cestoviny so šunkou a syrom

4 Mins read
  Upečené cestoviny so šunkou a syrom, pripravila som pre vás tri recepty, ktoré často varím a upravujem. Pridala som aj štvrtý…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *