Zapekané zemiaky s cuketou a bryndzou

Ak túžite po zapekaných zemiakoch so zeleninou a bryndzou, tu je jednoduchý slovenský recept, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebné suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cuketa
  • 200 g bryndze
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 lyžice čerstvo nasekaných byliniek (napr. petržlen, tymián, rozmarín)

 

Zapekané zemiaky s cuketou a bryndzou

Postup prípravy:

Demikát polievka recept

Demikát polievka recept

Čítať viac »

  1. Zemiaky dôkladne umyte, varte vo vriacej osolenej vode, kým nie sú mäkké. Potom ich nechajte vychladnúť a olúpte ich.
  2. Cuketu umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Bryndzu rozdrťte a zmiešajte s nasekaným cesnakom, soľou a korením podľa vlastného výberu.
  4. Na plech nalejte lyžicu olivového oleja a rovnomerne ho rozotrite. Naň uložte vrstvu nakrájaných zemiakov.
  5. Na zemiaky položte ďalšiu vrstvu cukety a natrite ju polovicou pripraveného bryndze.
  6. Vrstvenie opakujte: zemiaky, cuketa, zvyšok bryndze.
  7. Na vrch posypte nasekanými bylinkami a pokvapkajte olivovým olejom.
  8. Plech vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte približne 25-30 minút, kým zelenina nezmäkne a povrch nezíska zlatistý odtieň.
  9. Zapekané zemiaky s cuketou a bryndzou môžete servírovať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu či šalátu.

Vychutnajte si toto jednoduché a chutné jedlo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *