Zapekané zemiaky s karfiólom

Zapekané zemiaky s karfiolom sú skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť ako hlavné jedlo alebo ako prílohu. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 hlava karfiolu
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g strúhaného syra (cheddar alebo ementál)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

 

Zapekané zemiaky s karfiólom

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Karfiol rozdelíme na malé rúžiky.
  2. V hrnci s osolenou vodou uvaríme zemiaky a karfiol do mäkka. Potom vodu odsýtame.
  3. V panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme ich dozlatista.
  4. Pridáme uvarované zemiaky a karfiol do panvice a dobre premiešame.
  5. Pridáme kyslú smotanu a všetko dobre premiešame.
  6. Pridáme polovicu strúhaného syra a podľa chuti osolíme a okoreníme.
  7. Pripravenú zmes presunieme do pekáča a posypeme zvyšným strúhaným syrom.
  8. Zapekáme v predhriatej rúre na 180°C asi 20-25 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatistá a krehká kôrka.
  9. Hotové zapekané zemiaky s karfiolom podávame ešte teplé. Môžeme ich servírovať samostatne alebo ako prílohu k mäsu alebo ďalším zeleninovým pokrmom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *