Zapekané zemiaky s karfiólom

Pečené zemiaky s karfiolom predstavujú vynikajúce jedlo, ktoré je možné pripraviť buď ako hlavnú misku, alebo ako prílohu. Prinášame jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 hlava karfiolu
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g nastrúhaného syra (napríklad cheddar alebo ementál)
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

 

Pečené zemiaky s karfiólom

Postup:

Segedínsky guláš z diviny

Segedínsky guláš z diviny

Čítať viac »

  1. Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na tenké plátky. Karfiol rozdelíme na drobné ružičky.
  2. V hrnci s osolenou vodou varíme zemiaky a karfiol do mäkka. Následne vodu scedíme.
  3. V panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Opečieme ich do zlatista.
  4. Do panvice vložíme uvarené zemiaky a karfiol a všetko dobre premiešame.
  5. Pridajte kyslú smotanu a celý obsah opäť dôkladne premiešajte.
  6. Do zmesi vmiešame polovicu nastrúhaného syra a dochutíme soľou a korením podľa potreby.
  7. Hotovú zmes presunieme do pekáča a posypeme zvyškom nastrúhaného syra.
  8. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 20-25 minút, až kým sa na vrchu nevytvorí zlatistá a chrumkavá kôrka.
  9. Hotové pečené zemiaky s karfiolom podávame ešte teplé. Môžeme ich servírovať samostatne, alebo ako prílohu k mäsu či iným zeleninovým jedlám.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *