Ingrediencie:
– 500 g zemiakov, olúpaných a nastrúhaných
– 2 cibuľe, jemne nakrájané
– 3 vajcia
– 100 g strúhanky
– 100 g múky
– 100 g tvrdého syra, nastrúhaného
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička mletého čierneho korenia
– Olej na vyprážanie
Zemiakové muffiny od Kamily Magálovej
Postup:
V priestrannej miske skombinujte nastrúhané zemiaky so cibuľou.
Pridajte vajcia, strúhanku, múku, syr, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby ste vytvorili konzistenciu hustého cesta.
Na strednej teplote zohrejte dostatočné množstvo oleja v hrnci.
Pomocou lyžice odoberajte malé porcie cesta a opatrne ich vkladajte do horúceho oleja. Vyprážajte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú krehké.
Hotové muffiny položte na kuchynský papier, aby ste odstránili prebytočný olej.
Servírujte zemiakové muffiny teplé ako prílohu alebo ako samostatné jedlo.
Výživové informácie:
– Kalórie: 200 kcal
– Bielkoviny: 8
Čo si myslíte o tomto recepte?
Podeľte sa o svoj názor v komentároch nižšie. Budem vám za to veľmi vďačná. 🙂
Pamätám si, ako som prvýkrát skúšal robiť zemiakové muffiny, keď som natrafil na recept na internete. Zaujala ma myšlienka použiť strúhané zemiaky ako hlavnú zložku a bol som nadšený, že som to mohol vyskúšať.
Postupovala som presne podľa receptu, zemiaky som ošúpala a nastrúhala a cibuľu nakrájala nadrobno. Vo veľkej mise som ich zmiešala, pridala som vajcia, strúhanku, múku, strúhaný syr, soľ a čierne korenie. Zmes mala mierne lepivú konzistenciu, no dúfala som, že to dobre dopadne.
Na panvici som rozohriala trochu oleja a do rozpáleného oleja som lyžicou pridávala zemiakovú zmes, z ktorej som tvarovala malé mafiny. Syčivý zvuk oleja a vôňa varených zemiakov naplnili moju kuchyňu, čo ma ešte viac vzrušilo, keď som mohol ochutnať konečný výsledok.
Po niekoľkých minútach som muffiny otočila, aby som sa uistila, že sú rovnomerne prepečené z oboch strán. Zlatohnedá farba a chrumkavá textúra boli presne to, v čo som dúfal. Preložila som ich na plech vystlaný papierovou utierkou, aby z nich odsal prebytočný olej.
Keď som si dal prvé sústo, bol som milo prekvapený lahodnou kombináciou chutí. Zemiaky boli zvnútra mäkké a jemné, zatiaľ čo vonkajšia vrstva mala uspokojivú chrumkavosť. Cibuľa dodala jemnú sladkosť a syr priniesol do mafinov bohatý a pikantný prvok.
Nemohol som si pomôcť, ale nedal som si druhý a tretí muffin, vychutnával som si každé sústo a vychutnával som si jedinečnú chuť a textúru. Zemiakové muffiny sa stali hitom aj u mojej rodiny a rýchlo zmizli z taniera.
Odvtedy sa zemiakové muffiny stali bežným jedlom v našej domácnosti. Výborne sa hodia ako príloha alebo aj ako desiata samotné. Milujem experimentovanie s rôznymi variáciami, pridávaním byliniek alebo korenín na zvýraznenie chuti.
Príprava zemiakových muffinov sa pre mňa stala zábavným a chutným kulinárskym dobrodružstvom. Je to jedlo, ktoré vyvoláva príjemné spomienky na tento prvý úspešný pokus a je stále obľúbené u nás doma.
Tieto zemiakové muffiny su veľmi chutné.Skušal som ich nedávno vyprážať a bol som rád že sa mi takto skvelo podarili.
Dobrý a šikovný receptík..
Skvelý recept! Už sa teším, kým vyskúšam doma.
Tento recept vyzerá super! Určite ho vyskúšam a dám vedieť, ako mi chutil.
Skvelý recept! Vyskúšal som ho a boli naozaj výborné. Ďakujem za tip!
Tento recept je skvelý, určite ho vyskúšam. Ďakujem za zdieľanie!