Ingrediencie:
– 500 g zemiaky, olúpané a nastrúhané
– 2 cibule, jemne nasekané
– 3 vajcia
– 100 g strúhanka
– 100 g múka
– 100 g tvrdý syr, nastrúhaný
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička mleté čierneho korenia
– Olej na vyprážanie

 

Zemiakové muffiny Kamily Magálovej

Postup:
Vo veľkej miske zmiešajte nastrúhané zemiaky a cibuľu.
Pridajte vajcia, strúhanku, múku, syr, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby ste získali konzistenciu hustej cesta.
V hrnci zohrejte dostatočné množstvo oleja na strednej teplote.
Lžičkou odoberajte malé porcie cesta a opatrne ich vkladajte do horúceho oleja. Vyprážajte z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a krehké.
Vybrané muffiny vyložte na kuchynský papier, aby sa odstránilo prebytočné olej.
Podávajte zemiakové muffiny horúce ako prílohu alebo ako samostatnú jedlo.

Výživové informácie:
– Kalórie: 200 kcal
– Bielkoviny: 8

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *