Jednoduchý recept na šťavnatú morčaciu prsia:
1. Prsia z morčacieho mäsa osušte kuchynským papierom a osoľte a okorente podľa chuti.
2. Na nahriatej panvici rozpálte trochu oleja a prsia z oboch strán opražte, až sa zvonka zatvoria póry.
3. Do panvice pridajte trochu vody alebo vývaru a prsia dusen až do mäkkosti (asi 15-20 minút).
4. Keď je mäso už hotové, odstráňte ho z panvice a nechajte oddýchnuť na tanieri pod foliou (aby sa neochladilo).
5. V panvici dejte zahriať trochu smotany a nechajte ju zahustiť. Pridajte soľ, korenie a iné bylinky podľa chuti.
6. Mäso podávajte preliate omáčkou so zeleninou alebo šťavu z citrusových plodov.
Čas prípravy je asi 30-40 minút a mäso bude šťavnaté a chutné. Dobrú chuť! ????️
Ako upiecť morčacie prsia aby neboli suché?
Ak chcete upiecť mäso morčacie prsia aby nebolo suché, môžete vyskúšať tento recept:
1. Najprv si pripravte marinádu z olivového oleja, cesnaku, čerstvého tymiánu, soli a korenia podľa chuti.
2. Morčacie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte oschnúť papierovým obrúskom.
3. Mäso potrite marinádou a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 30 minút (alebo dokonca cez noc).
4. Pred pečením morčacie prsia vyberieme z chladničky a necháme prísť na izbovú teplotu.
5. Na plechu si pripravíme zeleninovú podložku z nakrájaných zemiakov, mrkvy, cibule a olivového oleja.
6. Na zeleninu položíme marinované morčacie prsia a zapečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25-30 minút, podľa hrúbky mäsa.
7. Po upečení necháme mäso odpočívať ešte pár minút, aby sa šťava rovnomerne rozložila.
Morčacie prsia takto pripravené budú šťavnaté a mäkké. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!