Jednoduchý recept na šťavnatú morčaciu prsia:

1. Prsia z morčacieho mäsa osušte kuchynským papierom a osoľte a okorente podľa chuti.

2. Na nahriatej panvici rozpálte trochu oleja a prsia z oboch strán opražte, až sa zvonka zatvoria póry.

3. Do panvice pridajte trochu vody alebo vývaru a prsia dusen až do mäkkosti (asi 15-20 minút).

4. Keď je mäso už hotové, odstráňte ho z panvice a nechajte oddýchnuť na tanieri pod foliou (aby sa neochladilo).

5. V panvici dejte zahriať trochu smotany a nechajte ju zahustiť. Pridajte soľ, korenie a iné bylinky podľa chuti.

6. Mäso podávajte preliate omáčkou so zeleninou alebo šťavu z citrusových plodov.

Čas prípravy je asi 30-40 minút a mäso bude šťavnaté a chutné. Dobrú chuť! ????️

Ako upiecť morčacie prsia aby neboli suché?

Ak chcete upiecť mäso morčacie prsia aby nebolo suché, môžete vyskúšať tento recept:

1. Najprv si pripravte marinádu z olivového oleja, cesnaku, čerstvého tymiánu, soli a korenia podľa chuti.

2. Morčacie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte oschnúť papierovým obrúskom.

3. Mäso potrite marinádou a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 30 minút (alebo dokonca cez noc).

4. Pred pečením morčacie prsia vyberieme z chladničky a necháme prísť na izbovú teplotu.

5. Na plechu si pripravíme zeleninovú podložku z nakrájaných zemiakov, mrkvy, cibule a olivového oleja.

6. Na zeleninu položíme marinované morčacie prsia a zapečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25-30 minút, podľa hrúbky mäsa.

7. Po upečení necháme mäso odpočívať ešte pár minút, aby sa šťava rovnomerne rozložila.

Morčacie prsia takto pripravené budú šťavnaté a mäkké. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *