Ako dlho piecť kuracie rezne

Ako dlho piecť kuracie rezne?

Aby si pripravil(a) kuracie rezne, budeš potrebovať predovšetkým kuracie mäso a základné ingrediencie na dochutenie. Doba pečenia kuracích rezňov závisí od hrúbky kusov mäsa a teploty, na ktorej sa pečú.

Tu je základný návod:

  1. Predohrej rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Umiestni kuracie rezne na plech pokrytý papierom na pečenie.
  3. Dochuti rezne soľou, korením podľa vlastného vkusu a môžeš pridať aj ďalšie bylinky alebo korenie podľa preferencií.
  4. Vlož plech s kuracími rezňami do predhriatej rúry.
  5. Peč kuracie rezne približne 20-25 minút, alebo kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 75 stupňov Celzia. Ak používaš teplomer na mäso, je to najlepší spôsob, ako zabezpečiť, že rezne sú dokonale upečené.
  6. Po upečení vyber kuracie rezne z rúry a nechaj ich niekoľko minút odpočívať pred servírovaním.

 

Ako dlho piecť kuracie rezne - 2

Ako dlho piecť kuracie rezne?

Nezabúdaj, že čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hrúbky a veľkosti kuracích rezňov. Preto je vždy rozumné skontrolovať vnútornú teplotu mäsa, aby si sa uistil(a), že je dostatočne prepečené.

Piecť kuracie rezne je relatívne jednoduchý proces, ale čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, ako sú hrúbka rezňov, teplota pečenia a typ rúry. Tu sú niektoré základné pokyny, ako dlho piecť kuracie rezne:

  1. Príprava: Predtým, než začneš piecť, je dobré kuracie rezne fackovať na rovnakú hrúbku, aby sa piekli rovnomerne. Môžeš ich marinovať, obaliť v strúhanke, alebo ich len dochutiť soľou a korením.

    Tvarohové lievance so slivkovou omáčkou

    Tvarohové lievance so slivkovou omáčkou

    Čítať viac »

  2. Teplota pečenia: Rúru predohrej na 180-200 °C. Pri tejto teplote sa kuracie rezne obvykle piekli najlepšie.

  3. Doba pečenia:

    • Tenšie rezne (približne 1 cm hrubé) zvyčajne treba piecť asi 15-20 minút.
    • Hrubšie rezne (približne 2 cm) sa môžu piecť 25-30 minút.
    • Je dôležité ich počas pečenia otočiť, aby sa rovnomerne prepekli a dosiahli zlatistú farbu.
  4. Overenie prepečenosti: Najlepší spôsob, ako zistiť, či sú rezne hotové, je použiť teplomer na mäso. Vnútorná teplota kuracieho mäsa by mala dosiahnuť minimálne 75 °C. Ak nemáš teplomer, rezne by mali byť na pohľad zlatohnedé a šťava, ktorá vyteká, by mala byť číra, nie ružová.

  5. Odpočinok: Po vybratí z rúry nechaj kuracie rezne chvíľku odpočívať, asi 5-10 minút. To pomôže šťavám sa znova rozložiť a mäso ostane šťavnatejšie.

Maj na pamäti, že každá rúra a každý kus kuracieho mäsa môže vyžadovať trochu iný prístup, takže je dobré sledovať proces pečenia a prispôsobiť ho svojim potrebám. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

17 Komentárov

  1. pato81 píše:

    Pekne, ale to na obrázku su vážne kuracie rezne?
    Paťo

  2. pato81 píše:

    Pardón, ano sú to kuracie rezníky.
    Pekne len tak ďalej. Som váš veľký sledovateľ.

  3. Roman04 píše:

    Super recept, skúsim určite tento týždeň!

  4. Pasek Denisa píše:

    Ďakujem za tipy, kuracie rezne sa mi doteraz nikdy tak dobre neupekli!

  5. Juraj62 píše:

    Tento postup je úplne ideálny pre mňa, vždy som mal problém s tým, aby boli kuracie rezne dobre upečené.

  6. Drahoslava Caplovic píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Kuracie rezne sa mi vždy veľmi nedopiekli, ale už viem, kde som robila chybu. Určite to skúsim podľa tvojho receptu.

  7. Viera00 píše:

    Tvoj postup pečenia kuracích rezeňov je super! Vždy som mala problém s tým, aby boli kuracie mäso šťavnaté a nie suché. Teraz už viem, ako na to. Ďakujem!

  8. Lpirosova píše:

    Super tipy na pečenie kuracích rezeňov! Určite vyskúšam tvoj postup a verím, že budú výborné.

  9. Marta123 píše:

    Tento recept na kuracie rezne je skvelý! Tak jednoducho sa to dá pripraviť, a ešte aj chutí fantasticky. Určite vyskúšam piecť podľa týchto pokynov. Ďakujem za tipy!

  10. Svetlonos píše:

    Som nadšený z tohto receptu! Kuracie rezne sú mojou obľúbenou pochúťkou a teraz viem, ako ich pripraviť dokonale. Doba pečenia je veľmi užitočná informácia, určite sa toho budem držať.

  11. ZuzkaKucharka píše:

    Veľmi pekný článok! Každý krok je jasne vysvetlený. Pečenie kuracích rezňov sa zdá byť jednoduché, teším sa, že si ich môžem pripraviť doma. Určite skúsim aj s bylinkami!

  12. PeterPeciar píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Informácie o teplote pečenia sú super dôležité a ja som rád, že ste to zahrnuli. Kuracie rezne milujem a teraz ich budem piecť s väčšou istotou!

  13. RoboDobruchut píše:

    Práve som vyskúšal tento recept a musím povedať, že výsledok bol vynikajúci! Kuracie rezne boli šťavnaté a chutné. Ďakujem za zdieľanie tak skvelých tipov na prípravu jedla!

  14. JanaKreativna píše:

    Zbožňujem pečené kuracie rezne! Tento článok ma inšpiroval na experimentovanie s rôznymi koreninami. Teším sa na to, ako si pripravím vlastné verzie podľa svojich chutí!

  15. Tomino12345 píše:

    ‚Kuracie rezne‘ sú moje obľúbené jedlo a tento návod mi veľmi pomohol. Som šťastný, že môžem piecť takto jednoducho a rýchlo. Určite to odporúčam aj ostatným kuchárom.

  16. "VikiChut" píše:

    ‚Kuracie rezne‘ sa mi vždy podarili len občas, ale teraz mám pocit, že toto bude môj nový obľúbený recept! Vďaka za jednoduché vysvetlenie procesu pečenia.

  17. "FeroGurmán" píše:

    ‚Vďaka za skvelé rady ohľadom pečenia!‘ Myslím si, že každý by mal vedieť pripraviť chutné kuracie rezne doma. Tento článok je perfektný pre začínajúcich kuchárov.