Ako dlho sa pečie kuracie mäso?

Dĺžka pečenia kuracieho mäsa sa líši v závislosti od časti, ktorú pripravljate, a od jej celkovej hmotnosti. Tu sú niektoré odporúčané časy pečenia pri teplote 180 °C:

  • Kuracie prsia: Zvyčajne trvá 25 – 30 minút, kým sa upečie jedna strana. Po otočení je potrebné piecť ďalších 25 – 30 minút z druhej strany. Celkový čas pečenia by mal byť okolo 50 – 60 minút, avšak je dobré použiť teplomernú sondičku, aby ste dosiahli vnútornú teplotu 70 °C.
  • Kuracie stehná: Pečenie trvá približne 40 – 50 minút. Celkový čas sa môže predĺžiť na 60 – 70 minút, ak je kurča väčšie. Vždy overte, či vnútorná teplota stehna dosiahla 75 °C.
  • Kuracie krídla: Na pečenie zvyčajne počítajte s 30 – 40 minútami. Celkový čas môže byť približne 50 – 60 minút. Znovu sa uistite, že vnútorná teplota krídiel je minimálne 75 °C.

 

Aká je dĺžka pečenia kuracieho mäsa?

Podľa bezpečnostných pokynov je vždy dobré použiť teplomernú sondičku na kontrolu vnútornej teploty kuracieho mäsa, čím zabezpečíte, že je správne uvarené a bezpečné na konzumáciu.

 

Pečenie kuracieho mäsa je obľúbenou metódou prípravy, ktorá môže zahŕňať rôzne časti kurčaťa, ako sú prsia, stehná alebo dokonca celé kurča. Doba pečenia sa odvíja od typu mäsa, jeho veľkosti a teploty používanej pri pečení.

  1. Celé kurča: Pri pečení celého kurčaťa je odporúčaná teplota zhruba 180 °C. Obvykle trvá pečenie okolo 1,5 až 2 hodiny. Je dôležité, aby vnútorná teplota kurčaťa dosiahla minimálne 75 °C, aby bola zabezpečená jeho bezpečná konzumácia.

    Hokaido polievka – Fit

    Hokaido polievka – Fit

    Čítať viac »

  2. Kuracie prsia: Klasické kuracie prsia, ak sú zbavené kostí a kože, sa zvyčajne pečú pri 180 °C približne 20 – 30 minút. Ak sú s kožou, doba pečenia môže byť predĺžená na 30 – 40 minút v závislosti od hrúbky kúskov.

  3. Kuracie stehná a krídla: Tieto časti sa pečú pri tej istej teplote (180 °C) zhruba 30 – 45 minút. Stehná s kosťou môžu vyžadovať o niečo viac času, približne 40 – 50 minút.

  4. Rúra na grilovanie: Ak sa rozhodnete pre grilovanie kuracieho mäsa, doba pečenia sa môže skrátiť. Pri grilovaní kuracích pŕs sa odporúča grilovať na priamej teple približne 6 – 8 minút na každej strane.

Pred pečením je vhodné marinovať mäso alebo ho dochutiť podľa vlastného vkusu. Použitie teplomeru na mäso pomôže zabezpečiť, že je kuracie mäso dostatočne uvarené a bezpečné na jedenie. Po vybratí z rúry sa odporúča nechať mäso odpočívať asi 5-10 minút pred krájaním, aby šťavy zostali vnútri a udržali ho šťavnaté.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

44 Komentárov

  1. Beata73 píše:

    Ďakujem za užitočné informácie! Teraz budem mať lepší prehľad o časoch pečenia rôznych častí kuracieho mäsa.

  2. Hsenkova píše:

    Váš článok mi dal istotu, že budem vedieť správne určiť, kedy je moje kuracie mäso dostatočne prepečené. Ďakujem!

  3. Ejantosovic píše:

    Super návod, ďakujem! Už sa teším na skvelé výsledky s vašimi odporúčanými časmi pečenia.

  4. Kocúrik123 píše:

    Wow, tieto tipy na pečenie kuracieho mäsa sú super! Nikdy som nevedel, že je tak dôležité sledovať teplotu. Určite to vyskúšam nabudúce, keď budem piecť. Ďakujem za užitočné informácie!

    1. JasnáHviezda píše:

      Súhlasím! Tieto rady mi veľmi pomohli. Pečenie kuracieho mäsa bude teraz omnoho jednoduchšie a chutnejšie!

  5. MaličkýPanda píše:

    Skvelé rady! Konečne viem, ako správne piecť kuracie prsia. Už sa teším na večeru!

  6. Kocúr123 píše:

    Super článok! Nikdy som nevedel, ako dlho piecť kuracie prsia. Už sa teším, ako to skúsim doma. Ďakujem za rady!

  7. ZelenýJablko píše:

    Wow, tak toto je užitočné! Pečenie kurčaťa mi vždy robilo problémy. Vďaka za tipy na čas pečenia, určite vyskúšam!

  8. MickeyMouse99 píše:

    Perfektné informácie! Nikdy by ma nenapadlo použiť teplomer na mäso. Určite to skúsim pri ďalšej večeri!

  9. BublinkovýVeselák píše:

    Úžasný príspevok! Doba pečenia je presne to, čo som potreboval vedieť. Teším sa na skvelé jedlo s rodinou!

  10. Srdiečko88 píše:

    Ďakujem za tieto skvelé tipy! Vždy som mal strach z pečenia kuracieho mäsa. Teraz už viem, čo robiť a mám väčšiu chuť do varenia.

  11. TajomnáMačka píše:

    To je super článok! Milujem piecť kurča a tieto informácie mi veľmi pomohli. Určite sa budem riadiť vašimi radami.

  12. HravýDelfín píše:

    ‚Kuracie stehná‘ – moje obľúbené! Ďakujem za presné časy pečenia, určite ich vyskúšam počas víkendu.

  13. _Kreatívny_23_ píše:

    ‚Celé kurča‘ sa mi páči najviac! Veľmi užitočné tipy, vďaka ktorým to určite zvládnem lepšie. Teším sa na výsledok!

  14. !JasnáHviezda! píše:

    ‚Kuracie krídla‘ sú vždy hitom na našich párty. Vaše tipy sú fantastické a veľmi sa na to teším!

  15. MäsoMág píše:

    Tento článok je naozaj super! Veľmi mi pomohol pochopiť, ako dlho piecť kuracie mäso. Nikdy som si nebol istý, ale teraz už viem, že aj stehná potrebujú viac času. Odporúčam každému vyskúšať!

  16. KuchárkaJana píše:

    Ďakujem za skvelé tipy na pečenie kuracieho mäsa! Už sa teším, ako vyskúšam rôzne časti a ich časy pečenia. Znie to jednoducho a chutne. Kurča bude určite šťavnaté!

  17. PiknikovýPavol píše:

    Fantastický článok! Nikdy som nevedel, ako dlho piecť kuracie krídla. S týmito informáciami budem pripravený na grilovanie s priateľmi. Určite to bude skvelý zážitok!

  18. ZelenýTomáš píše:

    Super rady ohľadom pečenia kuracieho mäsa! Teraz už viem presne, akú teplotu a čas potrebujem. Neviem sa dočkať, kedy pripravím celé kurča na večeru pre rodinu!

  19. ChutnáDiana píše:

    Tento článok je veľmi užitočný! Rada varím a tieto odporúčania mi ušetria veľa času v kuchyni. Pečenie so správnou teplotou je kľúčové pre šťavnaté mäso. Ďakujem za tipy!

  20. RýchlyRichard píše:

    Ďakujem za podrobné informácie o pečení kuracieho mäsa! Nikdy ma nenapadlo používať teplomer na mäso, ale odteraz ho určite využijem. Konečne budem mať perfektné jedlo!

  21. SmiechSofia píše:

    Wow, tento článok ma fakt oslovil! Pečenie kuracieho mäsa môže byť zábava a ja sa na to teším ešte viac s týmito radami. Moje jedlo bude teraz lepšie než kedykoľvek predtým!

  22. KreatívnyKubo píše:

    ‚Opekanie‘ nikdy nebolo také jednoduché! Tento príspevok mi otvoril oči a dal mi dobré tipy na marinovanie pred pečením. Všetci moji priatelia budú nadšení z mojej kuchyne.

  23. _Hladný_Miro_ píše:

    ‚Pečiem‘ si sny s týmto článkom! Teraz viem všetko o časoch pečenia a aj o tom, že je dobré nechať mäso odpočinúť po vybratí z rúry. Bude to bomba večera!

  24. _Džusík_Anka_ píše:

    ‚Pečenie‘ je moja vášeň a tento článok mi dal nové vedomosti! Ďakujem za výborné rady ohľadom rôznych časov pečenia pre rôzne časti kuraťa.

  25. Miloš123 píše:

    Tento článok je super! Nikdy som nevedel, že kuracie mäso treba piecť tak dlho. Určite vyskúšam tieto tipy a pripravím si chutné kuracie prsia. Ďakujem za užitočné rady!

  26. JankaKuchárka píše:

    Skvelé informácie! Veľmi mi pomohli pri plánovaní večere. Dúfam, že sa mi podarí upiecť kurča podľa tvojich rád. Teším sa na šťavnaté výsledky a určite to odporučím aj kamarátom.

  27. PeťoSrdiečko píše:

    Wow, toto je naozaj užitočný návod! Nevedel som, že celé kurča potrebuje toľko času. Ale teraz som pripravený, naučím sa piecť ako profesionál. Dík za inšpiráciu!

  28. MarikaMňam píše:

    Ďakujem za tieto skvelé tipy! Kuracie mäso milujem a teraz viem, ako ho správne upiecť. Určite sa pokúsim dodržať časy pečenia a teploty, aby bolo šťavnaté!

  29. RoboZabava píše:

    Paráda! Tento článok ma veľmi zaujal a hneď si ho uložím. Kuracie mäso je moje obľúbené jedlo a rád experimentujem v kuchyni. Verím, že s týmito radami to zvládnem perfektne!

  30. LenkaKuchárska píše:

    Veľmi pekný článok plný užitočných informácií! Teraz viem presne, ako dlho piecť rôzne časti kurčaťa. Už sa teším na svoju ďalšiu večeru s rodinou!

  31. KikiMiláčik píše:

    ! Skvelý článok o pečení kuracieho mäsa! Už dlho hľadám správne časy a teraz ich mám na jednom mieste. Teším sa na šťavnaté výsledky v mojej kuchyni!

  32. _Tibor_1990_ píše:

    ! To je presne to, čo som potreboval vedieť! Často pečiem kurča, ale nevedel som presné časy pečenia. Tieto informácie sú naozaj hodnotné a určite ich využijem.

  33. __Beata__ píše:

    ! Parádny návod na pečenie! Milujem chutné recepty a táto informácia o vnútorných teplotách je úžasná. Ďakujem za zdieľanie týchto skvelých tipov!

  34. -Vladko-09- píše:

    ! Perfektný prehľad o tom, ako piecť kuracie mäso správne! Nikdy by ma nenapadlo používať teplomer na mäso tak často. S týmito radami budem určite úspešný kuchár!

  35. Kocúrik123 píše:

    Wow, veľmi užitočné informácie! Nikdy som nevedel, že pečenie kuracieho mäsa môže byť také jednoduché. Určite vyskúšam tento recept a použijem teplomer, aby som mal istotu, že je všetko správne uvarené.

  36. ZelenýJablko píše:

    Tento článok je skvelý! Milujem kuracie mäso a konečne viem, ako ho správne upiecť. Mám pocit, že moje jedlo bude teraz vždy dokonalé. Ďakujem za tipy a rady!

  37. PohodovýToni píše:

    Skvelé rady o pečení kuracieho mäsa! Už sa teším na to, ako to vyskúšam. S teplomerom sa už nebudem báť, že by bolo málo prepečené. Veľká pomoc pre kuchárov ako som ja!

  38. Cukríček007 píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Dobre napísané a zrozumiteľné informácie o čase pečenia kuracieho mäsa. Určite to vyskúšam na rodinnej večeri. Ďakujem za skvelý článok!

  39. Srdiečko99 píše:

    Na tento článok som sa veľmi tešil! Pečenie kuracieho mäsa mi nikdy nešlo najlepšie, ale teraz viem presne aké časy dodržať. Teším sa na nové kulinárske dobrodružstvo. Skvelá práca!

  40. FialovýMacko píše:

    Úžasný článok plný užitočných tipov! Mám rád varenie a tento návod mi naozaj pomôže s pečením kuracieho mäsa. Ďakujem za jasné vysvetlenia a dúfam, že výsledok bude fantastický!

  41. JasnáHvězda píše:

    Veľmi dobrý príspevok! Nielenže som sa naučil správny čas pečenia kuracieho mäsa, ale aj ako si ho dochutiť. Rada varím pre rodinu a tento článok mi určite pomôže pripraviť chutné jedlo!

  42. BublinkovýKrálik píše:

    ‚Kuracie mäso je moja obľúbená surovina!‘ Tento článok ma nadchol svojou jednoduchosťou a jasnosťou informácií o pečení. Už sa nemôžem dočkať, kedy si pripravím svoje vlastné špeciality.

  43. -LáskyplnáDiana- píše:

    ‚Super informácie!‘ Vždy som mala obavy z varenia kuraťa, ale s týmito radami budem iste úspešná. Teším sa na nové kulinárske výzvy s mojím obľúbeným mäsom.