ako dlho sa vari kuracia polievka

Ako dlho trvá varenie kuracej polievky?

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracieho mäsa (napr. kuracie stehná alebo celé kura)
  • 2-3 stredné mrkvy
  • 1 stredný zeler
  • 1 stredná cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 zemiaky (voliteľne)
  • 1-2 bobkové listy
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 1-2 vetvičky čerstvého petržlenu (na servírovanie)
  • Voda (približne 2-3 litre)

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie mäso dôkladne umyte a na menšie kusy nakrájajte, ak využívate celé kura. Zeleninu (mrkvu, zeler, cibuľu a zemiaky) dôkladne očistite a nakrájajte na malé časti.
  2. Varíme polievku:
    • Do veľkého hrnca vložte kuracie mäso a zalejte ho vodou. Pridajte bobkové listy, soľ a čierne korenie.
    • Priveďte k varu a následne znížte teplotu, aby polievka jemne varila. Odstráňte penu, ktorá sa objaví na povrchu.
    • Po približne 30 minútach varenia pridajte nasekanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Ak máte záujem, môžete pridať aj zemiaky.
    • Polievku varte ďalších 30-40 minút, kým je mäso jemné a zelenina je uvarená.
  3. Konzistencia a chute: Skontrolujte, či je mäso dostatočne uvarené. Počkajte, kým sa mäso začne oddeliť od kostí. Potom ho môžete vybrať, nechať vychladnúť a nakrájať na malé kúsky alebo roztrhnúť na vlákna. Znova ho pridajte do polievky.
  4. Servírovanie: Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvo nasekaným petržlenom a so chlebom alebo krutónmi.

Ako dlho varí kuracia polievka?

Celkový čas varenia kuracej polievky je okolo 1-1,5 hodiny, v závislosti od typu mäsa a veľkosti kusov. Kuracie stehná potrebujú dlhšie varenie ako kuracie prsia, preto sledujte ich zmäknutie.

Koľko kalórií má espresso?

Koľko kalórií má espresso?

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *