Ako dlho sa varí morčacie mäso v parnom hrnci?

Ak sa chystáte pripraviť morčacie mäso v parnom hrnci, odporúčam vám nasledovať tento postup:

  1. Na začiatok sa postarajte o morčacie mäso. Ak máte celé, rozkrájajte ho na menšie časti, aby sa pri varení rovnomerne prepieklo.
  2. Umiestnite parný hrniec a vlejte doň vodu, ktorá vytvorí paru. Množstvo vody by malo byť v súlade s pokynmi, ktoré ste dostali k parnému hrncu.
  3. Položte kúsky morčacieho mäsa do parného košíka, pričom medzi jednotlivými kúskami nechajte priestor pre cirkuláciu pary.
  4. Zatvorte nádobu a nastavte ju na požadovaný čas varenia. Dĺžka varenia závisí od rozmerov a hrúbky kúskov mäsa. Nemám k dispozícii presné údaje, no morčacie mäso sa vo všeobecnosti varí v parnom hrnci okolo 20 až 30 minút.
  5. Po uplynutí času skontrolujte, či je morčacie mäso dostatočne prepečené. Ak nie, vložte ho opäť do parného hrnca a pokračujte vo varení.
  6. Akonáhle je morčacie mäso hotové, vyberte ho z parného hrnca a nechajte ho chvíľu oddychovať. Potom môžete začať s jeho servírovaním.

 

Aká je doba varenia morčacieho mäsa v parnom hrnci?

Nezabúdajte, že čas varenia môže byť ovplyvnený rôznymi faktormi, ako je teplota vody, hrúbka mäsa a výkon parného hrnca. Odporúčam preto sledovať priebeh varenia a prispôsobovať čas potrebám vášho konkrétneho receptu.

 

Varenie morčacieho mäsa v parnom hrnci je vynikajúci spôsob, ako si uchovať jeho šťavnatosť a výživové hodnoty. Doba varenia závisí od časti morčacieho mäsa, ktorú pripravujete, a veľkosti kusov.

  1. Morčacie prsia: Tieto kusy sa obyčajne varia najrýchlejšie. Zvyčajne potrebujú približne 25 až 30 minút v parnom hrnci. Odporúča sa použiť teplomer na mäso, aby ste zaistili, že vnútorná teplota dosiahla aspoň 75 °C, čo je bezpečná teplota na konzumáciu.

    Najlepšia cibuľová polievka

    Najlepšia cibuľová polievka

    Čítať viac »

  2. Morčacie stehienka: Tieto časti sú zvyčajne hotové za približne 35 až 45 minút. Opäť je najlepšie skontrolovať vnútornú teplotu, aby ste sa uistili, že sú riadne prevarené.

  3. Celé morča: Pri varení celého morča sa doba prípravy môže predĺžiť na 1,5 až 2 hodiny, v závislosti od jeho veľkosti. Je dôležité priebežne kontrolovať vnútornú teplotu počas varenia.

Pri varení v parnom hrnci je dobré zabezpečiť dostatočnú vlhkosť, aby sa mäso nevysušilo. Môžete pridať bylinky, koreniny alebo zeleninu do vody, aby ste vytvorili chutnú a aromatickú paru.

Nezabúdajte, že doba varenia sa môže líšiť v závislosti od výkonu konkrétneho parného hrnca a hrúbky kusov mäsa, preto je vždy rozumné mäso pred podávaním skontrolovať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kuchárik123 píše:

    Varenie morčacieho mäsa v parnom hrnci je super! Doma sme to skúšali a výsledok bol výborný. Mäso bolo šťavnaté a veľmi chutné. Odporúčam každému, kto má parný hrniec, vyskúšať tento spôsob varenia.

  2. JankaKrásna píše:

    Mám parný hrniec a varenie morčacieho mäsa je moje obľúbené! Počas varenia sa vyparí aj krásna vôňa, ktorá láka. Určite sa do toho pustím znova, lebo to je zdravá a chutná voľba!

  3. PetríkHrdina píše:

    Skvelý tip na varenie! Morčacie mäso v parnom hrnci je rýchle a jednoduché. Rád experimentujem s bylinkami, ktoré dodajú jedlu špeciálnu chuť. Odporúčam každému, aby to skúsil!

  4. MačkaZuzka píše:

    Tento recept na varenie morčacieho mäsa ma veľmi zaujal! Je fajn vedieť, že to netrvá dlho a výsledok je vždy úžasný. Parne uvarené jedlo má vždy lepšiu chuť. Teším sa na ďalšie varenie!

  5. Bubáček45 píše:

    Wow, aké užitočné informácie! Nikdy som nevedel, že morčacie mäso sa dá takto jednoducho pripraviť. Teraz si budem určite dávať pozor na teplotu a čas varenia. Vďaka za tipy!

  6. FutbalistaMilan píše:

    Parný hrniec je naozaj skvelý pomocník! Varím morčacie mäso pravidelne a vždy je šťavnaté. S týmto postupom to bude ešte lepšie! Odporúčam pridať aj zeleninu pre extra chuť.

  7. KreatívnyOcko píše:

    ‚Milujem variť‘ – presne tak by som zhrnul svoje pocity po skúsenosti s parným varením morčacieho mäsa! Je to rýchle a chutné. Každý by mal dať tomuto spôsobu šancu!

  8. -Dino-98 píše:

    ‚Varenie s láskou‘ – presne o tom hovorím pri príprave morčacieho mäsa v parnom hrnci! Výsledok ma nikdy nesklame. Veľmi odporúčam vyskúšať aj rôzne marinády pre lepšiu chuť.

  9. _Radoslav_ píše:

    ‚Vždy som mal rád jednoduché recepty!‘ Tento postup na varenie morčacieho mäsa ma nadchol! Rýchlo hotové a pritom zdravé jedlo, ideálne pre moju rodinu. Určite ho odporučím priateľom!

  10. !HravýTom! píše:

    ‚Už sa neviem dočkať!‘ Plánujem variť podľa týchto rád čoskoro! Parené morčacie mäso musí byť lahodné a teším sa na nový zážitok z kuchyne!