Ako dlho vyprážať kuracie rezne?

Ako dlho vyprážať kuracie rezne?

Príprava kuracích rezňov si vyžaduje rôzne faktory, ako je hrúbka mäsa, typ varného zariadenia, teplota a preferencia ohľadom miery prepečenosti. Všeobecne sa však odporúča smažiť kuracie rezeňe približne 4-6 minút z obidvoch strán.

Je nevyhnutné, aby boli dostatočne preprážené, tak aby vnútro bolo dôkladne prehriate a zbavené ružovej farby, čím sa zabezpečuje bezpečnosť nachádzajúca sa pri konzumácii kuracieho mäsa. Vždy je však podstatné prispôsobiť čas prípravy konkrétnemu receptu a starostlivo sledovať tepelný stav mäsa, aby sa dosiahla požadovaná miera prepečenosti.

 

Ako dlho vyprážať kuracie rezne - 2

2) Ako dlho vyprážať kuracie rezne?

Vyprážanie kuracích rezňov predstavuje jednoduchý a obľúbený spôsob prípravy tohto druhu mäsa. Doba vyprážania sa odvíja od niekoľkých faktorov, ako sú hrúbka rezňov, teplota oleja a požadovaná chrumkavosť. Tu sú niektoré rady, ako správne vykonať vyprážanie kuracích rezňov.

  1. Príprava rezňov: Pred samotným vyprážaním sa najprv presvedčte, že vaše kuracie prsia sú kvalitne naklepané a majú rovnomernú hrúbku. Odporúča sa, aby mali hrúbku približne 1-1,5 cm, aby sa lepšie uvarili.

    Polievka zo zelených fazuľových strukov

    Polievka zo zelených fazuľových strukov

    Čítať viac »

  2. Teplota oleja: Pred vyprážaním zahrejte olej v panvici. Ideálna teplota by sa mala pohybovať okolo 175-180 °C. Môžete to overiť tak, že do oleja vložíte kúsok chleba alebo malý kúsok kuracieho mäsa. Ak sa okamžite začne smažiť a vytvorí bublinky, olej je pripravený.

  3. Doba vyprážania: Kuracie rezne sa obvykle smažia 4-6 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky mäsa. Ak sú rezne tenšie, stačí im 3-4 minúty z každej strany. Dôležité je, aby ste ich počas vyprážania raz otočili, aby sa rovnomerne prepiekli a získali zlatohnedú farbu.

  4. Kontrola hotovosti: Najpresnejší spôsob, ako určiť, či sú rezne hotové, je použitie teplomera na mäso. Vnútorná teplota kuracieho mäsa by mala dosiahnuť minimálne 75 °C. Ak nemáte teplomer, môžete tiež prerezať rezň a skontrolovať, či je mäso úplne prepečené a šťava je číra.

  5. Odkvapkanie: Po vyprážaní položte rezne na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej. To pomôže udržať ich chrumkavé.

Vyprážané kuracie rezne sú vynikajúcou voľbou na obed alebo večeru. Podávajte ich s prílohami ako zemiakový šalát, ryža alebo čerstvá zelenina. Dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

44 Komentárov

  1. Kopecky Oleg píše:

    Super článok, veľmi podrobný a užitočný.

  2. Nmalikova píše:

    Vynikajúce rady, teraz viem, ako správne vyprážať kuracie rezeňe!

  3. Anonym píše:

    Ďakujem za skvelé tipy na vyprážanie kuracích rezeňov, určite ich vyskúšam.

  4. Tslobodova píše:

    Tieto informácie sú veľmi užitočné, ďakujem!

  5. Oondrejkova píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Kuracie rezeňe sú moje obľúbené jedlo a teraz ich budem vedieť pripraviť ešte lepšie.

  6. Zkrajciova píše:

    Neviem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept. Znie to naozaj chutne!

  7. Anonym píše:

    Ďakujem za vynikajúci návod! Budem si musieť pripraviť kuracie rezeňe už dnes. Som zvedavá na výsledok!

  8. Zdenko Kocurova píše:

    Kuracie rezne sú skvelé, najmä keď sú dobre prepražené. Ďakujem za užitočné rady!

  9. Kubik Ferdinand píše:

    Vynikajúci návod na prípravu kuracích rezeňov, veľmi užitočné informácie!

  10. Ljanik píše:

    Ďakujem za tipy, určite vyskúšam tento recept!

  11. Anonym píše:

    Tieto rady sú presne to, čo som potrebovala. Teraz sa budem cítiť istejšie pri príprave kuracích rezeňov.

  12. Severin Noskova píše:

    Recept je veľmi jasne popísaný, ďakujem za tipy a postup prípravy!

  13. Marta77 píše:

    Skvelý návod na vyprážanie kuracích rezňov! Určite vyskúšam vaše tipy, aby som dosiahla tú správnu chrumkavosť. Vždy som sa bála, že ich prepálim, ale teraz už viem, na čo sa zamerať. Ďakujem za rady!

  14. Fero123 píše:

    To je presne to, čo som potreboval! Vyprážanie kuracích rezňov môže byť náročné, ale s vašimi radami to zvládnem bez problémov. Už sa teším na chutný obed!

  15. LenaK píše:

    Ďakujem za super tipy! Nikdy som si nebol istý, ako dlho vyprážať rezne. Teraz to bude určite jednoduchšie a chutnejšie. Dúfam, že budú chrumkavé ako vo vašich obrázkoch!

  16. TommyM píše:

    Tento článok je fantastický! Konečne viem, akú hrúbku by mali mať moje rezne a akú teplotu oleja použiť. Teším sa na skvelé jedlo s rodinou.

  17. ZelenyJablko píše:

    Perfektné rady pre každého kuchára! Vďaka nim sa nebojím experimentovať s vyprážaním kuracích rezňov. Určite vyskúšam vaše techniky a verím, že to dopadne výborne!

  18. Petrik88 píše:

    Wow! Toto je presne ten článok, ktorý mi pomôže naučiť sa variť lepšie. Vždy ma zaujímalo, ako dosiahnuť tú dokonalú zlatohnedú farbu rezňov.

  19. KatarinaS píše:

    …A navyše je to tak jednoduché! Príprava kuracích rezňov ma už nikdy nebude stresovať. Vďaka za jasné pokyny!

    1. _CikCak_ píše:

      @KatarinaS presne tak! Ja som vždy mala problém s časovaním a teraz mám istotu vďaka tomuto článku.

    2. _DinoMan_ píše:

      @KatarinaS Taktiež súhlasím! Rady sú veľmi užitočné a určite ich využijem pri ďalšom varení.

  20. __Jasmina__ píše:

    @PripravaKuracichReznov krásny recept, teším sa na varenie podľa týchto pokynov. Určite to bude mňam!

  21. PavolNovy píše:

    Super článok o príprave jedla! Už dlho som hľadal niečo takéto jednoducho napísané a plné praktických rád.

  22. MilyZajko píše:

    Kuracie rezne sú skvelé! Milujem ich chrumkavosť a chuť. Vždy sa mi podarí pripraviť ich podľa týchto tipov. Ďakujem za užitočné rady!

  23. Rybka123 píše:

    Tento článok mi veľmi pomohol! Nikdy som nevedel, ako správne vyprážať kuracie rezne. Teraz už viem, akú teplotu oleja použiť a ako dlho ich pražiť. Super!

  24. JasnaHlava píše:

    Výborné tipy na prípravu kuracích rezňov! Vďaka nim sa mi vždy podaria chrumkavé a šťavnaté. Odporúčam aj s ryžou, je to perfektná kombinácia!

  25. Kocik2023 píše:

    Naozaj skvelý návod! Veľmi ma potešilo, že ste spomenuli aj kontrolu teploty mäsa. Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím rezne podľa vašich rád.

  26. Bublina79 píše:

    Kuracie rezne sú mojou obľúbenou pochúťkou! Vždy sa snažím dodržať všetky kroky a podľa vašich tipov budú určite ešte lepšie. Ďakujem za inšpiráciu!

  27. SladkySen píše:

    Tento recept na kuracie rezne je fantastický! Mám rada, keď sú chrumkavé a dobre prepečené. Určite vyskúšam vaše rady na vyprážanie!

  28. CervenyDelfin píše:

    (…) Mám vždy problém s tým, aby boli kuracie rezne dostatočne prepečené. Článok mi dal jasné odpovede a teraz viem, čo robiť!

    1. MocnyVetrik píše:

      (…) Sledovanie teploty oleja je veľmi dôležité. Zistila som to pri mojom prvom pokuse o vyprážanie.

    2. -Robo- píše:

      (…) Kuracie rezne sú jedným z najlepších jedál na rýchly obed alebo večeru. Chcem si ich pripraviť ešte dnes!

  29. PohodovyChalan píše:

    Vaše tipy na vyprážanie sú presné a veľmi užitočné! Vďaka vám som si už pripravil niekoľko výborných rýb.

  30. VeselaKocka píše:

    Konečne viem, ako spraviť dokonalé kuracie rezeňe! Vaše rady sú super, určite ich budem dodržiavať pri každom varení.

  31. BublinkovýFrajers píše:

    Tento článok je naozaj super! Príprava kuracích rezňov je jednoduchá a chutná. Milujem, ako sú chrumkavé a šťavnaté. Odporúčam všetkým, ktorí chcú niečo rýchle a dobré na večeru!

  32. ZlatýKocúr píše:

    Skvelý návod na vyprážanie! Už sa teším, až si pripravím kuracie rezne doma. Určite vyskúšam tipy na teplotu oleja. Dúfam, že budú také chutné ako vo vašich receptoch!

  33. MňauMňau123 píše:

    Výborný článok! Nikdy som nevedel, že teplota oleja je tak dôležitá. Teraz budem vedieť, ako dosiahnuť tú správnu chrumkavosť. Ďakujem za skvelé rady a tipy!

  34. SvetlíkBoris píše:

    Toto je presne to, čo som potreboval! Kuracie rezne sú mojou obľúbenou večerou a tieto tipy mi veľmi pomôžu pri príprave. Určite vyskúšam s priateľmi aj s rodinou. Chutné a jednoduché!

  35. RadoslavHravý píše:

    Článok ma inšpiroval k príprave kuracích rezňov! Milujem, keď sú chrumkavé zvonku a šťavnaté vo vnútri. Skvelé rady o hrúbke mäsa a teplote oleja určite využijem.

  36. CukríkováPrincezná píše:

    Veľmi užitočný článok pre každého, kto chce variť! Vždy som sa bála vyprážania, ale teraz viem, že to zvládnem aj ja. Kuracie rezne s ryžou budú mojím víkendovým jedlom!

  37. JasnýSlnečník píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Takže sa už neviem dočkať svojich vyprážaných kuracích rezňov! Tieto tipy sú veľmi praktické a určite ich použijem pri varení pre rodinu.

  38. -JedenMalýVták- píše:

    ‚Wow, článok je fantastický!‘ Vyprážanie kuracích rezňov vyzerá tak jednoducho a chutne! Teším sa na to, ako sa s tým popasujem doma. Dík za skvelé rady!

  39. _HraváLili_ píše:

    ‚Veľmi pekný návod!‘ Odporúčam ho každému kuchárovi začiatočníkovi! Kuracie rezne sú perfektným jedlom na každý deň. Som nadšený z výsledku už teraz.

  40. #Srdiečko píše:

    Tento príspevok ma fakt motivoval! Už sa nemôžem dočkať víkendu, aby som vyskúšal pripraviť tie najchutnejšie kuracie rezne podľa vašich rád. Ďakujem za inšpiráciu!