Ako dlho zavárať jahody

Ako dlho zavárať jahody? Zaváranie jahôd je asi najjednoduchšie spomedzi všetkých druhov ovocia a zeleniny. Aspoň ja ich rada zaváram keďže je to podľa mňa najjednoduchšie. Približna doba zavárania je niečo od 10 do 15 minút. No zvyknem to pre istotu predlžiť o 1 až 2 minútky.

Zaváranie jahôd je veľmi jednoduché a rýchle. Postup je nasledovný:

1. Najprv si pripravte čerstvé jahody a opláchnite ich pod tečúcou vodou.
2. Odstráňte stonky a nečistoty z jahôd.
3. Následne ich nakrájajte na menšie kúsky.
4. Vložte nakrájané jahody do hrnca a pridajte cukor podľa chuti (približne 200g cukru na 1 kilo jahôd).
5. Prikryte hrniec viečkom a začnite zahrievať na miernom ohni.
6. Počas zahrievania občas premiešajte, aby sa cukor rozpustil a jahody sa začali rýchlejšie varíť.
7. Keď sa jahody rozvaria a vytvorí sa hustá omáčka, môžete odstaviť hrniec z ohňa.
8. Hotovú jahodovú zaváraninu nalejte do vopred pripravených sklenených pohárov a uzavrite dobre viečkom.
9. Sklenené poháre obráťte hore nohami a nechajte vychladnúť na kuchynskom plátne.

 

Ako dlho zavárať jahody?

Takto pripravená jahodová zaváranina vám vydrží dlho skladovaná v chladničke a môžete si ju vychutnať kedykoľvek počas roka. Dobre sa hodí napríklad k raňajkám s chrumkavým chlebom a maslom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *