Ako dobre upiecť kačicu

Ako dobre upiecť kačicu

Spôsob, akým upečiete kačicu, závisí od vašich preferencií a metódy prípravy. Tu je základný návod na pečenie kačice:

  1. Predhrejte pec na 180 °C.
  2. Očistite vnútro kačice, odstráňte vnútornosti a dôkladne ich umyte.
  3. Vonkajšiu časť kačice umyte pod tečúcou vodou a vysušte papierovým obrúskom.
  4. Pomažte vonkajšiu stranu kačice soľou a korením podľa vlastnej chuti. Niektorí preferujú do vnútra kačice pridať bylinky, ako tymián alebo rozmarín, pre lepšiu arómu.
  5. Zaviažte nohy kačice k sebe pomocou kuchynského špagátu, aby si udržala tvar.
  6. Položte kačicu na rošt nad plech, aby sa voľne opečená. Pod plech nalejte trochu vody, aby sa zachytili tuky, ktoré budú pri pečení kvapkať.
  7. Pečte kačicu v rúre po dobu 2 až 2,5 hodiny, resp. podľa hmotnosti – približne 40 minút na jeden kilogram.
  8. Ako sa kačica upečie, vytiahnite ju z rúry a nechajte odpočinúť aspoň 15 minút pred krájaním. Týmto spôsobom udržíte šťavnaté mäso.

 

Ako dosiahnuť vynikajúcu upečenú kačicu?

Na overenie, či je vnútro kačice dostatočne teplé, použite teplomer na mäso. Vnútorná teplota by mala byť minimálne 74 °C.

Dúfam, že tento návod vám pomôže pri príprave skvelého kačacieho jedla! Prajem dobrú chuť!

 

Ako dobre upiecť kačicu - 2

2) Ako dobre upiecť kačicu

Pečenie kačice môže byť pre mnohých z nás jedinečným kulinárskym zážitkom. Tento chutný a šťavnatý pokrm sa hodí na slávnostné akcie, rodinné stretnutia či obyčajné víkendové osvieženie. Ak sa rozhodnete upiecť kačicu, tu je niekoľko tipov a overených techník, ako dosiahnuť dokonale upečenú kačicu.

Výber kačice

Začnite výberom kvalitnej kačice. Môžete si vybrať divú alebo domestikovanú kačicu, avšak najčastejšie sa používa kačica pižmová alebo pekinská. Uistite sa, že je čerstvá a jej koža má peknú farbu, ktorá je hladká a lesklá.

Príprava kačice

  1. Očistenie a osolenie: Pred pečením je veľmi dôležité dôkladne pripraviť kačicu. Odstráňte vnútornosti a akékoľvek zvyšky pečene. Potom celú kačicu, aj vnútro, odporúčame dôkladne osoliť, pretože soľ zvýrazní chuť a zabezpečí šťavnatosť mäsa.

    Pečené jahňacie kotlety

    Pečené jahňacie kotlety

    Čítať viac »

  2. Dochutenie: Okrem soli môžete pridať rôzne koreniny a bylinky. Medzi obľúbené patria tymián, rozmarín, cesnak alebo kôra z pomaranča, ktorá dodá jedlu jedinečnú príchuť. Môžete tiež naplniť bruško kačice jablkami alebo citrusmi, čo mäsu pridá jemnosť a zaujímavú chuť.

Pečenie

  1. Predohrev: Pred začatím pečenia predhrejte rúru na 180-200 °C. Správna teplota je kľúčová pre dosiahnutie chrumkavej kože a šťavnatého mäsa.

  2. Položenie: Kačicu položte do pekáča na rošt so šupkou smerom nahor. Môžete odstrániť prebytočný tuk z kože, ale nie všetok, pretože tuk je potrebný pre chrumkavosť a chuť. Počas pečenia sa tuk vyškvarí a zaisťuje šťavnatosť.

  3. Pečenie a podlievanie: Pečte kačicu približne 1,5 až 2 hodiny, v závislosti od jej veľkosti. Pravidelne ju podlievajte jej vlastným tukom alebo vývarom, aby ostala šťavnatá.

  4. Grilovanie na záver: Na konci pečenia je dobré zapnúť gril na niekoľko minút, aby koža bola ešte viac zlatistá a chrumkavá. Dôkladne ju sledujte, aby sa nespálila.

Podávanie

Upečenú kačicu nechajte chvíľu oddýchnuť pred krájaním. Týmto spôsobom sa šťavy rovnomerne rozložia a mäso zostane šťavnaté. Kačicu môžete servírovať s rôznymi prílohami, akými sú zemiaky, kapusta alebo jablká na trhanie.

Zhrnutie

Pečenie kačice je umenie, ktoré si vyžaduje čas a trpezlivosť. Dodržiavaním týchto postupov a osobným prístupom dosiahnete vynikajúci výsledok, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Nezabúdajte, že najdôležitejšie je experimentovať a prispôsobiť si recept svojím preferenciám. Prajem vám veľa šťastia a dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Bublinka píše:

    Kačica je skvelé jedlo! Už sa teším, ako ju pripravím podľa týchto rád. Určite skúsim pridať aj jablká dovnútra. Všetkým odporúčam, aby si to vyskúšali. Určite bude chutiť famózne!

  2. SlovenskýKuchár píše:

    Ďakujem za úžasný návod! Kačica je u nás doma obľúbená, ale doteraz som ju piekol len náhodne. Tieto tipy mi určite pomôžu pripraviť ju dokonale. Teším sa na výsledok!

  3. Jazmínka píše:

    Perfektné! Kačicu som nikdy nevarila, ale po prečítaní tohto článku sa cítim povzbudená. Určite vyskúšam, ako odporúčate a prídem sem napísať o mojich skúsenostiach!

  4. ZlatýPohár píše:

    Jasné rady na pečenie kačice! Vždy som mal obavy z pečenia mäsa, ale tento postup vyzerá jednoducho a zrozumiteľne. Ďakujem za tipy, určite to vyskúšam na rodinnej oslave.

  5. Radoslav123 píše:

    Wow, skvelý článok! Kačka je moja obľúbená večera a tieto rady mi pomôžu pripraviť ju ešte chutnejšie. Mám už niekoľko nápadov na prílohy k tomu. Dúfam, že sa podarí!

  6. Kocúrko píše:

    Super tipy na kačicu! Ja osobne milujem šťavnaté mäsko a s týmito radami to určite dosiahnem. Nezabudnem sa podeliť o recept s rodinou, keď mi to výjde perfektne.

  7. Slniečko2023 píše:

    Úžasný návod! Kačku robíme iba na sviatky a vždy je to boj s časom a chuťou. Teraz viem presne, čo robiť a budem si pamätať aj podlievanie. Ďakujem za zdieľanie!

  8. _Muflon_ píše:

    „Mňam“! Tento článok ma inšpiroval k pečeniu kačky tento víkend! Rada experimentujem s bylinkami a verím, že použitie tymiánu dodá jedlu špeciálnu chuť. Teším sa na výsledok!

  9. _KrásnaKačka_ píše:

    „Wow“ aký skvelý článok! Milujem kačku a tieto rady sú presne to, čo potrebujem vedieť pre prípravu perfektného jedla pre rodinu. Dám si pozor aj na teplotu mäsa.