Ako konzervovať chren

Konzervovanie chrenu je veľmi jednoduché. Nasledujte tieto kroky:

  1. Pripravte si chren: Umývajte, olúpajte a nakrájajte chren na manuálne strúhadlo alebo nastrúhajte na jemno v mixéri.
  2. Dezinfikujte nádoby: Sterilizujte nádoby, ktoré budete používať na konzervovanie, buď vriacou vodou alebo ich dávajte do rúry zahriatej na 120 stupňov Celzia na niekoľko minút.
  3. Pripravte si zaváraninový roztok: Zmiešajte vodu a ocot v pomere 1:1. Priveďte tento roztok do varu.
  4. Naplňte nádoby: Naplňte pripravený chren do sterilizovaných nádob, pričom ponechajte minimálny medzisúčet.
  5. Zalejte zaváraninovým roztokom: Zalievanie nádob zaváraninovým roztokom, pričom zabezpečte, aby bol chren úplne pokrytý roztokom.
  6. Upevnte vek: Uzatvorte nádoby a uistite sa, že sú dobre uzavreté.
  7. Sterilizujte nádoby: Na sterilizáciu nádob použite jednu z metód, ako je vodná kúpeľ alebo parák. Zabezpečte, aby boli nádoby úplne ponořené v horúcej vode alebo pare po dobu 10 – 15 minút.
  8. Uchovávajte chren: Po dokončení sterilizácie nechajte nádoby vychladnúť prirodzeným spôsobom. Potom ich skladujte na tmavom a chladnom mieste, aby sa predĺžila ich trvanlivosť.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *