Ako konzervovať cibuľu

Existuje niekoľko metód na uchovanie cibule. Tu je jednoduchý návod:

  1. Najprv si pripravte cibuľu: zbavte ju vonkajších šupiek a dôkladne ju umyte, aby ste odstránili všetky nečistoty.
  2. Rozkrojte cibuľu na tenké plátky alebo kocky podľa vlastného výberu.
  3. Vyberte si vhodný spôsob uchovania:

     

    • Sušenie: Nakrájanú cibuľu položte na papierový utierku alebo do sušičky ovocia a zeleniny. Nechajte ju schnúť prirodzene, kým sa nestane chrumkavou.
    • Sterilizácia: Sterilizujte nádoby a ich viečka, do ktorých budete uskladňovať cibuľu. Cibuľu uvarte vo vriacej vode asi 10 minút. Následne ju rozdeľte do pripravených pohárov, zalejte horúcou vodou a dôkladne uzavrite.
  4. Doprajte vychladnúť konzervovanej cibuli na izbovú teplotu a potom ju uskladnite na tmavom a suchom mieste, napríklad v špajze.

 

Kuracie prsia marinované v kyslej smotane

Kuracie prsia marinované v kyslej smotane

Čítať viac »

Akým spôsobom uchovať cibuľu?

Nezabúdajte, že pri konzervovaní môže cibuľa stratiť istú čerstvosť a chuť, no aj tak bude stále vhodná pre vaše kulinárske využitie.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *