Ako konzervovať cviklu

Pres preserving beetroot is quite a straightforward method. Here is a guide you can follow:

  1. Na začiatok dôkladne opláchnite cviklu, odstráňte všetky nečistoty a zrežte korene spolu so zelenými listami.
  2. Rozkrájajte cviklu na tenké plátky alebo ju nakrájajte na menšie kúsky, podľa vašich preferencií.
  3. Pripravte si roztok na konzervovanie. Zvyčajne sa používa kombinácia vody, octu a soli. Pomery môžu byť rôzne, ale bežne sa odporúča pomer 1:1:1, t.j. jedna časť vody, jedna časť octu a jedna časť soli.
  4. Vkladajte cviklu do sterilizovaných pohárov alebo nádob postupne, kus po kuse.
  5. Zalejte cviklu pripraveným roztokom tak, aby všetky kúsky boli úplne ponorené.
  6. Poháre dôkladne uzavrite viečkami a vložte ich do hrnca s vriacou vodou.
  7. Sterilizujte poháre vo vriacej vode po dobu 10-15 minút.
  8. Následne ich vyberte z hrnca a nechajte úplne vychladnúť.
  9. Skontrolujte, či sú viečka dobre uzavreté. Pokiaľ máte záujem, môžete ich tiež označiť dátumom a obsahom.
  10. Cviklu je možné uchovávať v chladničke až niekoľko mesiacov.

Verím, že vám tento návod pomôže pri konzervovaní cvikly!

Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

Cannelloni plnené mletým mäsom s paradajkovou omáčkou

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *