Ako krájať krémeš

Ako krájať krémeš?

Ak máte záujem o prípravu kremes, tu je jednoduchý návod:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balenie želatíny
  • 100 ml vody
  • piškóty alebo korpus na tortu
  • kakaový prášok na ozdobenie

 

Ako správne nakrájať krémeš?

Podrobný postup:

  1. Želatínu namočte do chladnej vody a nechajte ju nabobtnať.
  2. V hrnci zahrejte vodu, smotanu, práškový cukor a vanilkový cukor. Miešajte, kým sa všetok cukor nerozpustí.
  3. Do zmesi pridajte nabobtnať želatínu a zamiešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  4. Odstráňte zmes z tepla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  5. V dostatočne veľkej nádobe, napríklad v pekáči, vytvorte vrstvu piškót (alebo korpusu).
  6. Prelejte piškóty pripravenou zmesou a opakujte tento proces, kým miniete všetky ingrediencie.
  7. Na záver dajte kremes do chladničky a nechajte tuhnúť minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
  8. Pred servírovaním posypte kremes kakaovým práškom a môžete servírovať.

Dobrou chuťou!

 

Ako krájať krémeš - 2

2) Ako krájať krémeš?

Krémeš je veľmi obľúbený dezert, ktorý si získal srdcia mnohých nielen na Slovensku, ale aj v rôznych regiónoch strednej Európy. Ich lahodná kombinácia lístkového cesta a krémovej plnky láka k vychutnaniu si každého sústa. Ako správne nakrájať krémeš, aby si zachoval nielen chuť, ale aj vizuálnu atraktivitu?

1. Príprava na krájanie krémešov

Predtým, než začnete s krájaním, uistite sa, že sú vaše kremese dobre vychladené. Malo by to trvať aspoň niekoľko hodín v chladničke, aby sa krém udržal kompaktný a nelepivý. Studený krém uľahčuje krájanie a zabraňuje úniku dezertu.

Kuracie stehná na horčici

Kuracie stehná na horčici

Čítať viac »

2. Potrebné nástroje na krájanie

Na rezanie krémešov budete potrebovať:

  • Ostrozrnný nôž (najlepšie žiletku, ale môže poslúžiť aj nôž na chlieb)
  • Dosku na krájanie alebo pevnú platňu
  • Pravítko alebo kuchynský merací nástroj (na presné porcie, ak je to potrebné)

3. Krájanie krémešov

  • Porciovanie: Odporúča sa krájať krémeš na štvorce alebo obdĺžniky. Ak sa rozhodnete pre menšie porcie, rozdeľte krém na menšie obdĺžniky.

  • Zarovnanie: Pred krájaním si môžete na mašlíku dezertu pomocou pravítka naznačiť čiary, aby ste mali rovnaké časti. Tým dosiahnete estetické a dokonale vyvážené porcie.

  • Krájanie: Začnite od jedného rohu a jemne zatlačte nôž dolu (v prípade maslových koláčikov), alebo ťahajte nôž pozdĺž vrchu, aby ste sa dostali ku krému. Tento pohyb zabráni rozkrájaniu a urobí rezanie čistejším.

  • Údržba čistoty: Po každom reze utierajte nôž papierovou utierkou, aby ste dosiahli rovné rezy a nezanechali na krémovej plnke zbytočné stopy. Čistenie noža medzi jednotlivými rezmi urýchli prácu a zabezpečí, že rezy budú elegantné a presné.

4. Servírovanie

Akonáhle sú krémeše nakrájané, môžete ich servírovať na tanieroch alebo v miske. Nezabudnite na posypanie práškovým cukrom, ktorý pridá dezertu konečný dotyk a chuť.

5. Zhrnutie

Krájanie krémešov sa môže zdať ako malý krok, ale je nevyhnutné pre zachovanie ich krásy a integrity tohto lahodného dezertu. S týmito jednoduchými radami si môžete byť istí, že váš dezert bude nielen chutný, ale aj vizuálne zvodný.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Pinky123 píše:

    Krémeš je naozaj skvelý dezert! Tento recept je jednoduchý a vyzerá veľmi chutne. Určite ho vyskúšam pripraviť pre moju rodinu, aby sa všetci potešili. Vďaka za zdieľanie!

  2. KikaLovesBaking píše:

    Wow, tento krémeš vyzerá fantasticky! Mám rada sladkosti a tento recept ma inšpiroval. Dúfam, že sa mi podarí spraviť ho tak dobre ako na obrázku. Ďakujem za tipy!

  3. MiloFan píše:

    Tento článok ma veľmi zaujal! Krémeš je môj obľúbený dezert a teraz viem, ako ho správne pokrájať. Teším sa na to, keď si ho pripravím doma s rodinou. Super rady!

  4. SweetiePie88 píše:

    Perfektný recept na krémeš! Už dlho som hľadala niečo takéto, aby som mohla potešiť svojich priateľov. Verím, že si to všetci užijeme a budeme chváliť moju kuchyňu. Ďakujem!

  5. GustoJedlo píše:

    Toto je úžasný návod! Krémeš vyzerá tak lákavo a jednoduché krájanie mi dáva nádej, že sa mi podarí aj vizuálne pekne podávať. Určite vyskúšam aj s kakaovým práškom na posypanie!

  6. ChocoLover99 píše:

    Mňam! Krémeš je jednoducho neodolateľný. Dnes večer si ho určite pripravím podľa vášho receptu. Je skvelé vedieť, ako správne krájať dezerty, aby vyzerali úžasne.

  7. Bublifuk09 píše:

    ‚Ahojte všetci! Tento recept na krémeš ma nadchol a už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím pre moju rodinu. S vašimi radami bude určite perfektný a krásny!

  8. _Lollipop_ píše:

    ‚Tento článok ma úplne oslovil! Krémeš je niečo, čo milujem a teším sa na jeho prípravu doma. Skvelé tipy ako krájať pre perfektný výsledok sú super užitočné!‘

  9. _Radoslav77_ píše:

    ‚Skvelý recept na krémeš! Už som dlho hľadal niečo jednoduché a chutné. Teraz viem presne ako postupovať pri jeho príprave aj servírovaní!‘

  10. _SladkáJanka_ píše:

    ‚Tento článok o krémeši ma nadchol! Je to jeden z mojich obľúbených dezertov a rád by som ho pripravil podľa vášho návodu.‘