Ako krájať krémeš?

Ak chcete pripraviť kremes, tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 500 ml šľahačky na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balíček želatíny
  • 100 ml vody
  • piškóty alebo vrstvy korpusu na koláč
  • kakaový prášok na posypanie

 

Ako krájať krémeš?

Postup:

  1. Želatínu namočte do studenej vody a nechajte ju napučať.
  2. V hrnci zohrejte vodu, šľahačku, práškový cukor a vanilkový cukor. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  3. Pridajte napučanú želatínu do zmesi a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  4. Potom odstráňte zmes z ohňa a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
  5. V vhodnej nádobe, napríklad v väčšej pekáči, vytvorte vrstvu piškót (alebo korpusu na koláč).
  6. Prelejte vrstvou piškót pripravenou zmesou a opakujte tento postup, kým nevypotrebujete všetky ingrediencie.
  7. Nakoniec dajte kremes do chladničky a nechajte ho tuhnúť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
  8. Pred podávaním posypte kremes kakaovým práškom a môžete ho servírovať.

Dobrú chuť!

 

2)

Krémeš je obľúbeným dezertom, ktorý sa teší popularite nielen na Slovensku, ale aj v mnohých častiach strednej Európy. Ich lahodná kombinácia lístkového cesta a krémovej plnky zľahka vyzýva na vychutnanie si každého sústa. No, ako správne pokrájať krémeš, aby zostali nielen chutné, ale aj vizuálne pôsobivé?

1. Príprava krémeš

Predtým, než začnete krájať, uistite sa, že sú vaše krémeš poriadne vychladené. Ideálne by mali byť v chladničke aspoň niekoľko hodín, aby sa krém vnútri stuhol a nelepivý. Studený krém uľahčí krájanie a zabráni roztekaniu dezertu.

2. Materiály potrebné na krájanie

Na krájanie krémeš budete potrebovať:

  • Ostro rezaný nôž (ideálne žiletku, ale poslúži aj nôž na pečivo)
  • Dosku na krájanie alebo pevný tanier
  • Pravítko alebo kuchynský merací prístroj (na presné porcie, ak je to potrebné)

3. Krájanie krémeš

  • Porciovanie: Odporúča sa krájať krémeš na štvorce alebo obdĺžniky. Ak plánujete menšie porcie, rozdeľte krém šnit do menších obdĺžnikov.

  • Zarovnanie: Pred krájaním si môžete pomocou pravítka na povrchu dezertu na malých miestach naznačiť linky, aby ste mali rovnaké časti. Takto dosiahnete estetické a vyvážené porcie.

  • Krájanie: Začnite od jedného rohu a kľudne tlačte nôž dolu (v prípade maslových knedlíkov), alebo šmýkajte nôž pozdĺž vrchu, aby ste sa dostali ku krému. Tento pohyb zabráni rozpadnutiu a urobí krájanie čistejším.

  • Čistota: Po každom rezaní utierajte nôž papierovou utierkou, aby ste získali rovné rezy a neponáhľali sa na krémovej plnke. Kričal nôž medzi jednotlivými rezníkmi urýchli prácu a zabezpečí, že rezy budú krásne a rovné.

4. Podávanie

Keď sú krémeš pokrájané, môžete ich podávať na tanierikoch alebo v miske. Nezabudnite na posyp práškovým cukrom, ktorý dodá dezertu konečný vzhľad a chuť.

5. Záver

Krájanie krémešov môže vyzerať ako malý krok, ale je kľúčové pre uchovanie krásy a integrity tohto chutného dezertu. S týmito jednoduchými tipmi si môžete byť istí, že váš dezert bude nielen chutný, ale aj vizuálne atraktívny. 

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Pinky123 píše:

    Krémeš je naozaj skvelý dezert! Tento recept je jednoduchý a vyzerá veľmi chutne. Určite ho vyskúšam pripraviť pre moju rodinu, aby sa všetci potešili. Vďaka za zdieľanie!

  2. KikaLovesBaking píše:

    Wow, tento krémeš vyzerá fantasticky! Mám rada sladkosti a tento recept ma inšpiroval. Dúfam, že sa mi podarí spraviť ho tak dobre ako na obrázku. Ďakujem za tipy!

  3. MiloFan píše:

    Tento článok ma veľmi zaujal! Krémeš je môj obľúbený dezert a teraz viem, ako ho správne pokrájať. Teším sa na to, keď si ho pripravím doma s rodinou. Super rady!

  4. SweetiePie88 píše:

    Perfektný recept na krémeš! Už dlho som hľadala niečo takéto, aby som mohla potešiť svojich priateľov. Verím, že si to všetci užijeme a budeme chváliť moju kuchyňu. Ďakujem!

  5. GustoJedlo píše:

    Toto je úžasný návod! Krémeš vyzerá tak lákavo a jednoduché krájanie mi dáva nádej, že sa mi podarí aj vizuálne pekne podávať. Určite vyskúšam aj s kakaovým práškom na posypanie!

  6. ChocoLover99 píše:

    Mňam! Krémeš je jednoducho neodolateľný. Dnes večer si ho určite pripravím podľa vášho receptu. Je skvelé vedieť, ako správne krájať dezerty, aby vyzerali úžasne.

  7. Bublifuk09 píše:

    ‘Ahojte všetci! Tento recept na krémeš ma nadchol a už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím pre moju rodinu. S vašimi radami bude určite perfektný a krásny!

  8. _Lollipop_ píše:

    ‘Tento článok ma úplne oslovil! Krémeš je niečo, čo milujem a teším sa na jeho prípravu doma. Skvelé tipy ako krájať pre perfektný výsledok sú super užitočné!’

  9. _Radoslav77_ píše:

    ‘Skvelý recept na krémeš! Už som dlho hľadal niečo jednoduché a chutné. Teraz viem presne ako postupovať pri jeho príprave aj servírovaní!’

  10. _SladkáJanka_ píše:

    ‘Tento článok o krémeši ma nadchol! Je to jeden z mojich obľúbených dezertov a rád by som ho pripravil podľa vášho návodu.’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *