Ako pripraviť aljasku tresku?
Ahoj kamarát! Ak máš radi ryby, určite si musíš vyskúšať aljašskú tresku. Je to super chutná ryba s jemným mäsom, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Ja ti však odporúčam jednoduchý recept na prípravu aljašskej tresky na panvici. Ver mi, bude to lahôdka!
Potrebujeme:
- 4 filety aljašskej tresky (približne 150-200 g každý)
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 2 polievkové lyžice čerstvého petržlenu, nasekaného na drobno
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Ako pripraviť aljasku tresku?
Ahojte! Dnes vám ukážeme, ako si pripraviť skvelú aljašskú tresku. Najprv opláchnite filety tresky a osušte ich papierovou utierkou. Ak na filetoch nájdete nejaké malé kosti, odstráňte ich. Potom na obidvoch stranách osolte a okorenite čiernym korením. Môžete pridať aj iné bylinky a korenie podľa svojho výberu, ako napríklad čerstvo nasekanú bazalku alebo tymián.
Teraz sa dostávame k rozohriatiu panvice. Rozohrejte veľkú panvicu na stredne silnom ohni a pridajte maslo a olivový olej. Nechajte maslo roztopiť a zahriate olej. Potom položte filety tresky do rozpálenej panvice s pokožkou nadol. Smažte ich približne 3-4 minúty na každej strane, až kým nebudú krásne zlatohnedé a mäso bude pevné a biele. Smažte rybu na strednom ohni, aby sa vonkajšok dobre zazlatoval, ale vnútro zostalo šťavnaté.
K posledným minútam smaženia pridajte nasekaný cesnak na panvicu a krátko ho orestujte, aby sa uvoľnili jeho vône. Pozor, aby sa cesnak nepripálil, pretože by mohol získať horkú chuť. Potom z citróna vytlačte šťavu a jemne ošúpajte kôru citróna. Citrónovú šťavu pridajte do panvice, aby sa zmiešala s maslom a olejom, a potom pridajte aj ošúpanú citrónovú kôru. Citrónová kôra pridá nádherne sviežu chuť.
Na záver pridajte nasekaný čerstvý petržlen na ryby a citrónovú omáčku. Aljašskú tresku podávajte hneď, kým je horúca. Môžete ju servírovať so šalátom, pečenými zemiakmi alebo ľubovoľným prílohou podľa vašich preferencií. Takto pripravená aljašská treska je skvelým jedlom, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek. Je ľahká na prípravu a má vynikajúcu chuť. Dobrú chuť!
2)
Aljaská treska, známa aj ako „pollock“, je obľúbený druh ryby, ktorý je známy svojou jemnou chuťou a pevnou textúrou. Je skvelou voľbou pre rôzne pokrmy, od jednoduchých filet až po výnimočné recepty na pečenie. Tu je niekoľko krokov, ako pripraviť aljaskú tresku.
Suroviny:
- 4 filety aljaskej tresky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja alebo masla
- 1 citrón (na šťavu a plátky)
- Čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo kôpor, voliteľne)
- Strúčik cesnaku (voliteľne)
Postup:
- Príprava filetu:
- Ak máte mrazené filety, úplne ich rozmrazte v chladničke alebo ich ponorte do studenej vody na niekoľko minút. Po rozmrazení ich opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou.
- Ochutenie:
- Obe strany rybieho filetu osolte a okoreňte podľa chuti. Môžete pridať aj drvený cesnak na zvýraznenie chuti.
- Príprava pánvice:
- Na strednom ohni rozohrejte olivový olej alebo maslo na panvici. Keď sa olej dobre rozohreje, pridajte filety tresky.
- Smaženie:
- Smažte filety asi 3-4 minúty na jednej strane, potom ich opatrne otočte a pokračujte v smažení ďalšie 3-4 minúty, kým nie sú ryby pevné a na povrchu zlatisté. Doba varenia môže závisieť od hrúbky filetu.
- Dokončenie:
- Na konci varenia pridajte na panvicu plátky citróna, aby sa ryba obohatila o citrusovú arómu. Môžete tiež pridať čerstvé bylinky, ktoré dodajú pokrmu sviežosť.
- Servírovanie:
- Aljaskú tresku podávajte horúcu, možno s ryžou, zemiakovým pyré alebo čerstvým šalátom. Môžete ju pokvapkať čerstvou citrónovou šťavou na zvýraznenie chuti.
Tipy:
- Treska je veľmi univerzálny druh ryby a môžete ju pripraviť aj na iné spôsoby – pečením v rúre, na grile alebo v parnom hrnci.
- Skúste pridať do marinády bylinky, ako sú oregáno, bazalka alebo tymián, pre ďalšie úpravy chuti.
Užite si prípravu a vychutnajte si lahodnú aljaskú tresku!
Ahojte! Veľmi sa teším, že ste zverejnili recept na aljašskú tresku. Je to skvelé jedlo, ktoré milujem! Keď ju pripravím s čerstvým petržlenom a citrónom, je to naozaj lahodné. Určite vyskúšam tento recept!
Wow, tento recept vyzerá fantasticky! Aljašská treska je moja obľúbená ryba a na panvici sa pripravuje skvele. Milujem kombináciu cesnaku a citrónu, to dodáva jedlu úžasnú chuť. Ďakujem za tipy!
Super článok! Aljašská treska je fakt výborná ryba a mám rád, ako ste opísali postup prípravy. Určite si ho zapamätám a vyskúšam aj s vlastnými bylinkami. Teším sa na dobré jedlo!
Tento recept ma veľmi nadchol! Aljašská treska s citrónovou šťavou a cesnakom vyzerá tak chutne! Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím doma pre celú rodinu. Skvelý tip na rýchly obed!
Parádny návod na prípravu aljašskej tresky! Vždy som sa bála rybu smažiť, ale vaše jednoduché kroky mi dávajú odvahu to skúsiť. Verím, že to bude chutiť skvele s čerstvým šalátom!
Ahojte všetci! Tento recept na aljašskú tresku vyzerá veľmi chutne a lákavo. Určite ho vyskúšam! Mám rád jednoduché recepty a tento mi perfektne sedí. Nezabudnem pridať aj čerstvé bylinky!
Veľmi pekný článok o aljaške! Rada varím ryby a táto moja obľúbená je perfektnou voľbou na zdravý obed. Šťavnaté filety s petržlenom sú vždy hitom u nás doma. Teším sa na ďalšie vaše recepty!
‘Ahojte kamaráti! Tento spôsob prípravy aljašskej tresky je presne to, čo potrebujem pre svoju rodinu. Rád varím a milujem jednoduché pokrmy ako tento. Môžem si predstaviť tú úžasnú chuť kombinácie cesnaku a citrónu!’
‘Krásny recept na aljašskú tresku! Som si istý, že moje deti budú nadšené z tejto chutnej ryby s omáčkou z citrónu. Ďakujem za inšpiráciu, určite vyskúšam hneď zajtra!’
‘Tento recept ma veľmi zaujal! Aljašská treska je skvelou voľbou pre rýchly večer doma so zdravým jedlom. Milujem kombináciu masla s olivovým olejom pri varení rýb.’