Ako pripraviť bravčové karé?

pridať zeleninu na plech okolo mäsa, aby sa opiekla spolu s ním.

  • Kontrola teploty: Počas pečenia sledujte vnútornú teplotu mäsa, ktorá by mala dosiahnuť približne 70-75 °C pre dobre prepečené bravčové. V prípade potreby o pár minút predĺžte čas pečenia.
  • Odpočinok: Po upečení vyberte karé z rúry a nechajte ho odpočívať približne 10-15 minút. Týmto spôsobom sa šťavy v mäse usadia a pripravíte ho na krájanie.
  • Servírovanie: Nakrájajte karé na tenké plátky a podávajte s pečenou zeleninou alebo ďalšími vašimi obľúbenými prílohami. Nezabudnite pridať aj zvyšnú marinádu alebo omáčku, ak máte chuť!
  • Bravčové karé je výnimočne chutné a šťavnaté jedlo, ideálne na rodinné oslavy či víkendové večere. Pustite sa do toho a neváhajte experimentovať s koreninami a prílohami, aby ste vytvorili jedinečné chute!

    Mäso zakryte fóliou, aby sa prepečené a zostalo šťavnaté. Počas pečenia pravidelne kontrolujte vnútornú teplotu mäsa – mala by dosiahnuť 70 °C pre bezpečnú konzumáciu.

  • Príprava zeleniny: V priebehu pečenia môžete spracovať zeleninu. Nakrájajte ju na menšie kúsky, ochuťte soľou a olivovým olejom a pečte na plechu vedľa karé v posledných 20 minútach pečenia.
  • Odpočinok: Po upečení karé vyberte z rúry a nechajte 10 minút odpočívať. Tým sa šťavy usadia a mäso bude šťavnatejšie.
  • Podávanie: Nakrájajte karé na plátky a servírujte s pečenou zeleninou. Môžete pridať aj čerstvé bylinky na ozdobu alebo niekoľko kvapiek citrónovej šťavy na osvieženie chuti.
  • Tipy:

    • Môžete do pokrmu pridať aj iné koreniny alebo bylinky podľa vlastnej chuti, ako sú tymián alebo paprika.
    • Na dosiahnutie chrumkavej kôrky môžete v posledných 10 minútach pečenia zvýšiť teplotu na 220 °C.

    S touto jednoduchou prípravou si určite vychutnáte vynikajúce bravčové karé, ktoré si budete môcť zopakovať aj na budúcich rodinných stretnutiach či oslavách. Prajeme dobrú chuť!

    Cviklový smoothie so zázvorom a jogurtom

    Cviklový smoothie so zázvorom a jogurtom

    Čítať viac »

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    10 Komentárov

    1. Janko123 píše:

      Super návod, veľmi sa mi páči, ako si to vysvetlil! Bravčové karé je moje obľúbené jedlo a s týmto receptom ho určite vyskúšam. Už sa teším na tú výbornú chuť! Dík za tipy!

    2. Kocurik píše:

      Toto je presne to, čo som potreboval! Mám rád bravčové mäso a tento recept vyzerá jednoducho skvele. Určite sa do toho pustím cez víkend. Ďakujem za inšpiráciu a rady!

    3. VeselýRybár píše:

      Wow, to vyzerá naozaj chutne! Nikdy som nerobil bravčové karé, ale s takýmto podrobným postupom sa do toho určite pustím. Díky za skvelý recept, už sa teším na večeru!

    4. Slniečko píše:

      Ďakujem za tento úžasný recept! Bravčové karé je naša rodinná klasika a určite ho skúsim podľa tvojho návodu. Teším sa na všetky chute a vône pri pečení!

    5. Pufko88 píše:

      Tento recept ma nadchol! Bravčové karé je naozaj lahodné a s tvojimi tipmi ho pripravím ešte chutnejšie. Ďakujem za podrobnosti, určite si to užijeme celá rodina!

    6. Bublinka píše:

      Skvelý príspevok! Mám rada varenie a tento recept ma oslovil hneď. Pripravím bravčové karé pre svojich priateľov a verím, že im bude chutiť. Ďakujem za inšpiráciu!

    7. _Miloš_ píše:

      ‚Jasné, toto musím vyskúšať!‘ Veľmi dobrý návod na prípravu bravčového karé. Chcem to pripraviť aj s nejakou omáčkou. Určite mi bude chutiť, znie to fantasticky.

    8. __Ruža__ píše:

      ‚Díky moc!‘ Vždy som mal problém s prípravou mäsa, ale tento návod je skutočne jednoduchý. Bravčové karé milujem a teraz ho pripravím bez obáv.

    9. -Jasmin- píše:

      ‚Perfektný recept!‘ Príprava bravčového karé bola pre mňa vždy záhada, ale teraz už viem ako na to! Teším sa na tú chuť aj so zeleninou.

    10. _Bubli_23 píše:

      ‚Tak toto chcem vyskúšať!‘ Veľmi pekný článok plný cenných informácií o pečení bravčového kare. Uistím sa, že budem dodržiavať všetky tipy pri varení.