Ako pripraviť bravčové pliecko

Ak chcete pripraviť chutné bravčové plece s viac podrobnosťami, tu je dlhší recept:

Suroviny:

  • 4 plátky bravčového pliecka (približne 200 g každý)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na opraženie

Ďalšie prísady (voliteľné):

  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého tymianu
  • 1 lyžica medu

 

Ako pripraviť bravčové pliecko?

Postup:

  1. Plátky bravčového pliecka opláchnite pod tečúcou vodou a dôkladne osušte papierovou utierkou.
  2. Na každom plátku bravčového pliecka obaľte soľou a čiernym korením podľa chuti. Ak chcete, môžete pridať aj nasekaný cesnak, rozmarín a tymian.
  3. Ak používate med, môžete ho jemne premazať po oboch stranách plátkov bravčového pliecka.
  4. V panvici zahrejte trochu olivového oleja na strednom ohni.
  5. Položte plátky bravčového pliecka na rozohriatu panvicu a opečte ich z oboch strán, až kým nezíska peknú zlatohnedú farbu a vnútro je šťavnaté.
  6. Napokon, vyberte plátky bravčového pliecka z panvice a nechajte ich chvíľu oddýchnuť pred servírovaním.

Týmto spôsobom si pripravíte chutné a šťavnaté bravčové pliecko. Môžete ho podávať s opečenými zemiakmi, dusenou zeleninou alebo akoukoľvek prílohou, ktorá sa vám páči. Ak máte radi sladkokyslú chuť, môžete ho poliať omáčkou z medu a horčice. V tom prípade jednoducho zmiešajte časť medu s horčicou a podávajte spolu s bravčovým plieckom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *