Ako pripraviť cappuccino

Pripravovanie cappuccina je relatívne bezproblémové. Tu je návod:

  1. Urob si espresso: Naplň kávovar vodou a pridaj mletú kávu podľa svojho vkusu. Rozpni kávovar a nechaj ho variť, kým sa espresso pripraví.
  2. Zohrej mlieko: V malom hrnci zahrievaj mlieko na nízkom ohni do teploty približne 60°C. Uisti sa, že sa mlieko neprevarí a nezačne tvoriť penu.
  3. Vytvor mliečnu penu: Na prípravu peny použij šľahač alebo iný nástroj. Vlož ho do mlieka a rýchlymi pohybmi vytvor penu na jeho povrchu. Takto získaš jemnú a hladkú penku.
  4. Nechaj penu nadýchnuť: Penu nechaj na povrchu mlieka asi 30 sekúnd, aby sa jej objem zväčšil. Potom jemne nakloň hrniec a doň pridaj espresso.
  5. Ako doplnok môžeš penu prekrývať: Ak túžiš po väčšom množstve peny, môžeš penu ešte jemne zamesiť alebo roztiahnuť na cappuccino.
  6. A je hotovo! Tvoje cappuccino je hotové. Môžeš ho posypať štipkou kakaa alebo škorice na ozdobu.

 

Akým spôsobom pripraviť cappuccino?

TAJOMSTVO! Vychutnaj si svoje domáce cappuccino!

Polievka z hlávkovej kapusty – Recepty

Polievka z hlávkovej kapusty – Recepty

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. nella píše:

    To snaď každý zvládne aj bez receptu nie?

  2. Helena píše:

    Tento postup je tak jednoduchy že to každý zvládne. Výborné cappuccino padne každému milovnikovi kávy vhod