Pripravenie červenej šošovice je jednoduché a chutné. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Potrebné ingrediencie:
- 1 šálka červenej šošovice
- 2 šálky vody
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- V hrnci si dajte červenú šošovicu a vodu. Varíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým šošovica nezmäkne. Po uvarení scedíme.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlatista.
- Pridáme mletú sladkú papriku a rasce. Orestujeme ešte asi 1 minútu, aby sa vyvinuli arómy korenín.
- K orestovanej zmesi pridáme scedenú šošovicu a dobre premiešame. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
- Dustanej šošovici pridáme čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie a podávame.
Dúfam, že vám tento recept pomôže. Dobrú chuť!