Pripravenie červenej šošovice je jednoduché a chutné. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Potrebné ingrediencie:

  • 1 šálka červenej šošovice
  • 2 šálky vody
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. V hrnci si dajte červenú šošovicu a vodu. Varíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým šošovica nezmäkne. Po uvarení scedíme.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlatista.
  3. Pridáme mletú sladkú papriku a rasce. Orestujeme ešte asi 1 minútu, aby sa vyvinuli arómy korenín.
  4. K orestovanej zmesi pridáme scedenú šošovicu a dobre premiešame. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
  5. Dustanej šošovici pridáme čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie a podávame.

Dúfam, že vám tento recept pomôže. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *