Ak chcete pripraviť domáci hamburger, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie a postupy:
Ingrediencie:
- 450 g mletej hovädzej alebo bravčovej mäsoviny
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 plátky syra (napríklad cheddar alebo švajčiarsky syr)
- 4 pečivo na hamburger
- listy zeleného šalátu
- plátky paradajky
- plátky cibule
- kyslé uhorky (nasekané)
- kečup a horčica (voliteľné)
Ako pripraviť domáci hamburger?
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte mleté mäso, soľ a čierne korenie. Vyformujte 4 mäsové kotlety podľa veľkosti pečiva na hamburger.
- Na rozpálenej grile alebo vo vyhriatej panvici opečte mäsové kotlety do žiadanej štavy. Opečte ich z oboch strán asi 4-5 minút na každej strane. Pred koncom pečenia na vrch kotletov pridajte plátky syra a nechajte ich roztopiť.
- Počas pečenia mäsové kotlety pripravte rovnako rozkrojené pečivo na hamburger. Môžete ho zohriať na grile alebo vo vrchnúči.
- Na spodnú časť pečiva pridajte plátky paradajky, cibule a kyslé uhorky.
- Na to pridajte grilovaný mäsový kotlet s rozpusteným syrom.
- Ochutiať kečupom a horčicou podľa chuti a prikryť horným kúskom pečiva na hamburger.
- Ak chcete, môžete hamburger pred podávaním ešte niekoľkokrát pretlačiť na grile alebo v panvici, aby ste dosiahli požadovanú šťavu a chrumkavosť.
Pripravený je váš domáci hamburger! Dobrú chuť!