Ako pripraviť domáci hamburger?

Ak chcete pripraviť domáci hamburger, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie a postupy:

Ingrediencie:

  • 450 g mletej hovädzej alebo bravčovej mäsoviny
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 plátky syra (napríklad cheddar alebo švajčiarsky syr)
  • 4 pečivo na hamburger
  • listy zeleného šalátu
  • plátky paradajky
  • plátky cibule
  • kyslé uhorky (nasekané)
  • kečup a horčica (voliteľné)

 

Ako pripraviť domáci hamburger?

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte mleté mäso, soľ a čierne korenie. Vyformujte 4 mäsové kotlety podľa veľkosti pečiva na hamburger.
  2. Na rozpálenej grile alebo vo vyhriatej panvici opečte mäsové kotlety do žiadanej štavy. Opečte ich z oboch strán asi 4-5 minút na každej strane. Pred koncom pečenia na vrch kotletov pridajte plátky syra a nechajte ich roztopiť.
  3. Počas pečenia mäsové kotlety pripravte rovnako rozkrojené pečivo na hamburger. Môžete ho zohriať na grile alebo vo vrchnúči.
  4. Na spodnú časť pečiva pridajte plátky paradajky, cibule a kyslé uhorky.
  5. Na to pridajte grilovaný mäsový kotlet s rozpusteným syrom.
  6. Ochutiať kečupom a horčicou podľa chuti a prikryť horným kúskom pečiva na hamburger.
  7. Ak chcete, môžete hamburger pred podávaním ešte niekoľkokrát pretlačiť na grile alebo v panvici, aby ste dosiahli požadovanú šťavu a chrumkavosť.

Pripravený je váš domáci hamburger! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *