Ako pripraviť edamame?

Edamame je japonská špecialita, ktorá sa vyrába z nezrelých sójových strukov. Tu je jednoduchý návod, ako ich pripraviť:

  1. Zaobstarajte si čerstvé alebo mrazené edamame struky.
  2. Ak máte mrazené edamame, nechajte ich niekoľko hodín rozmraziť pri izbovej teplote.
  3. Vo veľkom hrnci privediete slanú vodu do varu. Pre vylepšenie chuti môžete pridať aj kilka kvapiek sezamového oleja.
  4. Struky edamame vložte do vriacej vody a varte ich približne 5-7 minút, alebo do zmäknutia. Ak sú bôby čerstvé, môže to trvať dlhšie.
  5. Až budú struky mäkké, zlejte vodu a prepláchnite ich studenou vodou alebo ich ponorte do ľadovej vody, aby ste zastavili varenie a zachovali ich jasne zelenú farbu.
  6. Edamame môžete jesť priamo alebo posypať soľou či inými koreninami podľa vašich preferencií.

 

Ako na prípravu edamame?

Edamame sa zvyčajne ponúkajú ako predkrm alebo sú prísadou v rôznych pokrmoch ázijskej kuchyne. Tieto struky sú bohaté na bielkoviny, vlákninu a minerálne látky, čo z nich robí zdravú súčasť vašej stravy. Prajeme vám dobrú chuť!

Edamame sú mladé, nezrelé sójové struky, ktoré sú populárne a výživné v japonskej kuchyni. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Tu je postup:

Ingrediencie:

  • Edamame (buď čerstvé, alebo mrazené)
  • Voda
  • Soľ (podľa vkusu)

Postup:

  1. Výber edamame: Môžete zvoliť čerstvé edamame, ak sú k dispozícii, alebo sa rozhodnúť pre mrazené verzie, ktoré nájdete v supermarketoch. Obe možnosti sú chutné a výživné.

  2. Príprava vody: Do veľkého hrnca nalejte primerané množstvo vody a pridajte soľ (okolo 1-2 čajové lyžičky na liter vody). Voda by mala byť dostatočne slaná, aby struky edamame mali príjemnú chuť.

    Medové kuracie prsia

    Medové kuracie prsia

    Čítať viac »

  3. Varenie edamame: Keď sa voda začne variť, pridajte edamame. Ak používate mrazené struky, nie je potrebné ich predtým rozmraziť. Varte 4-5 minút, kým struky nezmäknú, ale stále zostanú chrumkavé.

  4. Odkvapkanie: Po uvarení edamame sceďte do sitka a nechajte chvíľu odkapať.

  5. Podávanie: Edamame sa najčastejšie servíruje teplé. Môžete ich posypať trochou morskej soli alebo si pripraviť omáčku na namáčanie, ak máte chuť. Struky možno jesť tak, že bôby jednoducho vytlačíte priamo do úst, alebo ich konzumujete pomocou prstov.

Tipy na servírovanie:

  • Edamame môžete ponúknuť ako predjedlo, snack, alebo ich pridať do šalátu.
  • Pre zaujímavú chuť odporúčame posypať edamame čerstvou limetkovou šťavou, sezamom alebo chilli vločkami.
  • Takisto ich môžete přidat do polievok alebo rizota pre obohatenie chuti a nutričných hodnot.

Edamame sú nielen chutné, ale aj bohaté na bielkoviny a vlákninu a zároveň nízkokalorické, čo z nich robí vynikajúcu a zdravú alternatívu. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Edamame sú skvelé! Mám ich veľmi rád ako zdravý snack. Príprava je jednoduchá a rýchla, takže si ich môžem pripraviť aj po náročnom dni. Odporúčam pridať aj trošku limetkovej šťavy pre zaujímavú chuť!

  2. SvetlanaK píše:

    Milujem edamame! Sú také chutné a výživné. Vždy si ich pripravujem s morskou soľou. Je to perfektné predjedlo na večierky alebo len tak na pochutenie pri filme. Určite to vyskúšajte, je to lahôdka!

  3. MačkaS47 píše:

    Edamame sú moje obľúbené! Jednoduché na prípravu a plné chuti. Najlepšie je, keď ich posypem sezamovými semienkami. Takto sa stávajú ešte chutnejšie! Ak hľadáte zdravý snack, určite by ste mali vyskúšať edamame.

  4. PetrikP píše:

    Kto by si pomyslel, že edamame môže byť taký chutný? Milujem ich prípravu podľa tvojho návodu. Sú skvelou voľbou pre každého, kto chce niečo zdravé a rýchle. Pripravím si ich na večeru už tento víkend!

  5. ZuzkaM píše:

    Super recept na edamame! Práve som si pripravila svoju dávku a je to delikátne! Cítim sa skvelo, keď jem niečo také zdravé a chutné zároveň. Ďakujem za tipy, určite budem robiť častejšie.

  6. FunkyDude92 píše:

    Wow, edamame sú fakt úžasné! Mám rád všetko ázijské a tento snack ma úplne dostal. Rýchle varenie a výborná chuť – čo viac si priať? Už sa teším na ďalšie pokusy s rôznymi koreninami!

  7. EmaR13 píše:

    Edamame mi zachránilo večerné posedenie s priateľmi! Nikto neodolal tej chuti a všetci sa pýtali na recept. Ďakujem za inšpiráciu! Určite ich budem pripravovať častejšie ako zdravú alternatívu k chipsom.

  8. 'Rybka' píše:

    ‚Japonské edamame sú fantastické! Po varení som ich posypala morskou soľou a podávala teplé – boli tak chutné! Určite sa k nim vrátim čoskoro, aby som si mohla vychutnať túto lahôdku znova.‘

  9. 'BobbyBlue' píše:

    ‚Edamame sú najlepšie zdravé občerstvenie na svete! Zbožňujem ich chrumkavosť a výživovú hodnotu. Pridanie sezamu im dodáva extra chuť, ktorá ma vždy poteší.‘

  10. 'BambiFan' píše:

    ‚Čo môže byť lepšie ako edamame? Tieto malé bôby sú jednoducho skvelé – plné bielkovín a vlákniny. Dnes večer si určite pripravím ďalšiu dávku!‘