Ahoj! Príprava húb na prazenici je veľmi jednoduchá. Tu je jednoduchý návod:

  1. Najprv musíš si dobre umyť huby a odstrániť akékoľvek nečistoty alebo plesne. Ak sa huby veľmi mastia alebo sú veľmi veľké, môžeš ich aj nastrúhať alebo nakrájať na menšie kúsky.
  2. Na panvici rozpáli trochu oleja alebo masla na strednom ohni. Môžeš pridať aj jemne nakrájanú cibuľu a cesnak na chrumkavosť a pridaný chuť.
  3. Keď je olej dostatočne rozpálený, pridaj huby na panvicu. Pridaj soľ a koreniny podľa chuti. Môžeš použiť napríklad soľ, korenie alebo bylinky ako petržlen, tymian, oregano alebo bazalka.
  4. Miešaj huby občas, aby sa pekli rovnomerne. Počkaj, kým huby zmäknú a začnú sa pekne zlatisto opražovať. To môže trvať približne 6-8 minút, ale čas sa môže líšiť v závislosti od veľkosti a typu húb.
  5. Keď sú huby pekne opražené a zmäknuté, môžeš ich servírovať. Môžeš ich podávať ako samostatné jedlo, prílohu k mäsu alebo rybe, alebo ich pridať do omáčky či polievky.

 

Ako pripraviť huby na praženicu?

Dúfam, že ti tento návod pomôže pri príprave vynikajúcej hubovej prazenice! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *