Ako pripraviť jelenie karé

Aby ste si pripravili jelenie karé, riaďte sa nasledujúcimi inštrukciami:

Ingrediencie:

  • 500 g jelenieho mäsa (ideálne zadné stehno, karé)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml demi-glace (hovädzí vývar)
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Ako si pripraviť jelenie karé?

Návod:

Kuracie prsia na červenej paprike

Kuracie prsia na červenej paprike

Čítať viac »

  1. Jelenie mäso nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením z oboch strán.
  2. V hrnci alebo na panvici rozohrejte maslo a orestujte nakrájané cibuľky do zlatista.
  3. Pridajte nastrúhaný cesnak a restujte ho ešte približne 1 minútu.
  4. Do panvice vložte plátky mäsa a opražte ich z každej strany, až kým sa neuvaria.
  5. Teplotu znížte a pridajte demi-glace spolu s červeným vínom. Pomaly varte asi 30 minút, kým sa mäso nezmäkne a omáčka nezhustne.
  6. Ochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  7. Servírujte s knedľou alebo hranolkami.

Dúfam, že vám tento návod pomôže pripraviť vynikajúce jelenie karé! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Krištof píše:

    Som poľovník a tento recept sa mi nesmierne páči. Takže odomňa len menšia pochvala.