Ak chcete pripraviť krkovicku na grilovanie, nasledujte tieto kroky:

  1. Na začiatok si pripravte marinádu podľa vášho výberu. Môžete použiť kombináciu olivového oleja, citrónovej šťavy, cesnaku, bylinkov (ako napríklad rozmarín, tymian) a soľou a korením podľa chuti. Marinádu dôkladne premiešajte.
  2. Krkovicku opláchnite studenou vodou a utrite ju papierovou utierkou, aby ste odstránili nadbytočnú vlhkosť.
  3. Vložte krkovicku do marinády a dôkladne ju obaľte v tekutine. Nechajte ju marinovať v chladničke po dobu minimálne 2 hodiny, alebo ideálne cez noc, ak je to možné. Týmto spôsobom sa zaručí, že sa chuť marinády dostane do mäsa.
  4. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu. Ak používate uhlie, nechajte ho rozpáliť do stavu, keď je pokryté sivým popeľom.
  5. Opatrne vyberte krkovicku z marinády a nechajte jej trochu odkvapkať. Položte ju na rozpálený gril.
  6. Opečte krkovicku z každej strany asi 4-5 minút, alebo kým dosiahne vašu požadovanú úroveň opečenia. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od hrúbky mäsa.
  7. Ak máte k dispozícii teplomer na mäso, môžete skontrolovať vnútornú teplotu krkovice. Vnútorná teplota by mala byť približne 63 °C pre stredne prepečené mäso, ale budeme radi, ak použijete teplomer smerujúci k 68 °C pre úplne prepečené.
  8. Po dosiahnutí požadovanej úrovne opečenia, odstráňte krkovicku z grilu a nechajte ju chvíľu oddýchnuť pod krycím uterákom. Týmto spôsobom sa šťava rovnomerne rozloží v mäse.
  9. Nakrájajte krkovicku na plátky proti smeru vlákna a podávajte ešte teplú. Môžete ju doplniť prílohou ako sú grilované zeleniny alebo zemiakový šalát.

 

Ako pripraviť krkovičku na grilovanie?

Dúfam, že tieto pokyny vám pomôžu pripraviť lahodnú a šťavnatú krkovicku na grilovanie. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *