Ako pripraviť kuracie stehná na panvici

Ak do jedla pridáme malé množstvo rozmarínu a citrónu, posunieme jeho chuť na novú úroveň. Trochu sa s jedlom zahrajme a môžeme dosiahnuť chutě, ktoré sú dokonca lepšie než v niektorých reštauráciách na Slovensku a v Česku.

Postup prípravy kuracích stehien na panvici

Zohľadnila som iba mäso v nutričných hodnotách. 🙂

Ich habe noch nie solche Hähnchenschenkel gegessen! Einfaches und schnelles Rezept!

 

Ako pripraviť kuracie stehná na panvici - 2

2) Ako pripraviť kuracie stehná na panvici

Zoznam surovín:

  • 4 kuracie stehná (môžete zvoliť aj s kožou alebo bez)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa osobnej chuti
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa preferencie, možno použiť aj viac)
  • 1 lyžička sušeného tymiánu alebo rozmarínu
  • 1 citrón (šťava a nastrúhaná kôra)
  • 200 ml kuracieho vývaru (alternatívne aj voda)
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte. Osoľte a okoreňte ich zo všetkých strán.
  2. Zohriatie oleja: Na širokej panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni.
  3. Vyprážanie mäsa: Keď je olej dostatočne horúci, položte kuracie stehná kožou nadol. Opekajte ich 5-7 minút, kým sa nestanú zlatohnedými a chrumkavými. Potom ich otočte a pridajte na druhú stranu ďalších 5 minút.
  4. Pridanie cesnaku a byliniek: Na panvicu vložte nasekaný cesnak a sušený tymián (alebo rozmarín). Opečte ich spolu s kuracím mäsom približne 1 minútu, kým cesnak nezačne voňať.
  5. Podliatie: Nalejte kurací vývar (alebo vodu) a citrónovú šťavu s kôrou. Znížte teplotu na minimum a zakryte panvicu. Nechajte stehná dusiť asi 20-25 minút, až kým nie sú dostatočne prepečené a šťavnaté.
  6. Kontrola prepečenia: Skontrolujte, či je mäso dostatočne prepečené. Na kontrolu môžete využiť kuchynský teplomer – vnútorná teplota by mala dosiahnuť 75 °C.
  7. Podávanie: Po dokončení môžete stehná podávať priamo z panvice. Ozdobte ich čerstvou petržlenovou vňaťou. Servírujte s obľúbenou prílohou, akou sú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť!

Ako krájať ľadový šalát?

Ako krájať ľadový šalát?

Čítať viac »

Ako pripraviť kuracie stehná na panvici recept - 3

3) Ako pripraviť kuracie stehná na panvici recept

Zoznam surovín:

  • 4 kuracie stehná (s kožou a kosťou)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  • 1 cibuľa (nasekaná na drobno)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • Soľ a čierne korenie (podľa preference)
  • 1 citrón (šťava a nastrúhaná kôra)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na dekoráciu)

Postup:

  1. Príprava stehien:
    • Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierového uteráka. Následne ich ochuťte soľou, čiernym korením, oreganom a tymiánom z oboch strán.
  2. Zahrievanie panvice:
    • Na veľkej panvici zohrievajte olivový olej na strednom ohni. Keď je olej horúci, pridajte kuracie stehná kožou nadol.
  3. Opekanie:
    • Opekajte stehná približne 7-8 minút, kým nie sú krásne zlatohnedé. Potom ich otočte a opečte na druhej strane ďalších 5-7 minút.
  4. Pridanie cibuľky a cesnaku:
    • Po vyprážaní kuracích stehien pridajte nasekanú cibuľu a cesnak na panvicu. Osmažte ďalších 3-4 minúty, kým cibuľa nezmäkne a cesnak neprevonia jedlo.
  5. Doplnenie chute:
    • Do panvice pridajte citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute skombinovali.
  6. Dusenie:
    • Znížte teplotu na minimálny stupeň, zakryte panvicu a nechajte dusiť ďalších 15-20 minút, alebo kým kuracie stehná nie sú úplne prepečené a šťavy sú priehľadné.
  7. Podávanie:
    • Po dokončení vyberte kuracie stehná z panvice a nechajte ich chvíľu odpočívať. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte s obľúbenou prílohou, ako je ryža, zemiaky alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Simkova Lea píše:

    Vyskúšam tento recept, vyzerá to veľmi chutne.

  2. Zoltan Sedliak píše:

    Recept sa mi páči, jednoduchý a rýchly na prípravu.

  3. Stanekova Vojtech píše:

    Naozaj skvelý nápad pridať rozmarín a citrón, zaručene to zjemní chuť.

  4. Dominika Kostrec píše:

    Skvelý recept, musím vyskúšať!

  5. Anonym píše:

    Tieto stehná sú skvelé, moja rodina ich miluje!

  6. Frantiska50 píše:

    Veľmi chutné jedlo, musím vyskúšať.

  7. Fedor75 píše:

    Neviem, či sa mi bude páčiť chuť rozmarínu a citrónu v kuracích stehnách.

  8. Nplskova píše:

    Dobré jedlo, určite to skúsim!

  9. Bahna Beata píše:

    Neviem, či mám všetky tieto ingrediencie doma, ale znie to dobre.