Na prípravu lososa po slovensky budete potrebovať:
– 4 filety lososa
– 2 lyžice olivového oleja
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvo nasekanú petržlenovú vňať
– 1 citrón
Ako pripraviť lososa?
Postup:
1. Filety lososa opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ich odtiecť.
2. Na plechu na pečenie umiestnite filety lososa a polejte ich olivovým olejom.
3. Osolte a okoreňte ich podľa chuti soľou a čiernym korením.
4. Rozotrite nasekanú petržlenovú vňať po vrchu filetov.
5. Do rúry predhriatej na 180 °C vložte plech s lososom a pečte ho približne 15-20 minút, alebo kým losos nebude pekne mäkký a šťavnatý.
6. Pred podávaním lososa pokvapkajte šťavou z citróna.
Losos po slovensky môžete podávať s dusenou zeleninou, zemiakmi alebo čerstvým šalátom. Dobrú chuť!