Šťavnaté kuracie mäso je ľahké pripraviť, stačí sa riadiť niekoľkými jednoduchými krokmi. Tu je recept na chutné kuracie mäso po slovensky:
Čo budete potrebovať:
– 4 kuracie prsia
– soľ
– mleté čierne korenie
– bylinky (napríklad tymian, mäta)
– olivový olej
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 2 paradajky
– 1 pohár kuracieho vývaru
Postup pri príprave šťavnatého kuracieho mäsa
Kroky:
1. Najprv si poriadne umyte kuracie prsia a následne ich osušte papierovou utierkou.
2. Osolte prsia, okoreňte mletým čiernym korením a posypte nasekanými bylinkami.
3. Na panvici rozohrejte olivový olej a na ňom opečte prsia z oboch strán, kým nezískajú zlatistý vzhľad.
4. Presuňte prsia do pekáča a pridajte na ne nakrájaný cesnak, cibuľu a paradajky.
5. Nastavte teplotu rúry na 180 °C a pečte mäso približne 20 minút.
6. Po upečení vlejte kurací vývar do pekáča a nechajte mäso odpočívať ešte 10 minút.
7. Podávajte s kašou z varených zemiakov alebo ryžou.
Dobrú chuť!