Ak chcete pripraviť vajce na mäkko, postupujte nasledovne:
- Do hrnca nalejte dostatočné množstvo vody a privediete ju k varu.
- Potom opatrne vložte vajíčko pomocou lyžice alebo naberačky do vriacej vody.
- Znížte teplotu a varíme vajíčko na miernom ohni po dobu 4-5 minút pre stredne mäkké vajíčko alebo 6-7 minút pre tvrdo varovanie.
- Po uplynutí času vajíčko vyberte z vody a vložte ho do misky s chladnou vodou, aby sa zastavilo varenie.
- Potom ošúpate vajíčko a môžete ho podávať. Korenite soľou a korením podľa chuti.
Ako pripraviť vajce na makko?
Čerstvé a mäkké pečivo je skvelým spoločníkom k vajíčkam na mäkko. Dobrú chuť!
Starý známy recept a tiež ho tak roky robíme.
Ako mi ho ukázala pripravovať moja mamka. Tak vajíčko na mäkko robím už od malička a tak to učím aj moje deti.
Len nezabudnúť dať dosť soli aby sa vajíčko dobré lúpalo.